Quatre -quarts (4 parti egale) este o prajitura clasica din regiunea Bretania- Franta.
De ce se numeste asa?
Pentru că este pur și simplu compusa din patru ingrediente în cantitați egale: un sfert de făină, un sfert de zahăr, un sfert de unt și un sfert de ouă.
O pueti apoi declina cu fructe, cu ciocolata....posibilitatile sunt nelimitatate.
Va prezint reteta clasica parfumata cu lamaie si decorata pentru Halloween?
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/chec-quatre-quarts-pentru-halloween.html
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Topiti untul la microunde.
In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul.
Incorporati untul topit si racit.
Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine.
Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie.
Varsati compozitia intr-o forma de chec unsa.
Am pastrat 4 linguri, am pus un pic de colorant negru si le-am depus peste compozitia precedenta in mijloc.
Dati la cuptor timp de 40 de minute.
Scoateti din forma si lasati-l sa se raceasca pe un grill.
Incalziti la bain marie fondantul, Cand devine moale si are o consistenta lucioasa turnati peste chec o parte din el.
Puteti colora restul de fondant ramas cu diverse culori si decora checul.
Lasati 30 de minute sa se usuce, taiati checul felii si serviti.
1
Daca nu aveti fondant puteti face o glazura alba simpla din zahar pudra si un pic de suc de lamaie.
2
Cantariti 3 oua (fara coaja :))- apoi pregatiti aceeasi cantitate de faina, zahar , unt