Clafoutis cu prune

de Catalina L in Dulciuri, 25 Sep 2016 | 3625 vizualizari

 

O reteta de sezon cu prune proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de prune (fara sambur)i
  • 4 oua mari
  • 50 gr de unt
  • 50 cl de lapte
  • 100 gr de zahar
  • 125 gr de faina
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu prune:

Incalziti cuptorul la 210 °.

Taiati prunele in 2 si scoateti samburii.

Amestecati zaharul cu faina.

Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina.

Adaugati vanilia si untul topit racit.

Varsati intr-un plat de gratin mijlociu uns. Depuneti prunele.

Dati la cuptor 10 minute la 210 ° si apoi 45 minute la 180 °.

Serviti caldut sau rece . Pueti decora cu un pic de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Renataedina 1

26.09.2016, 10:11

Rocsi 1

26.09.2016, 19:37

mihaelar63 1

29.09.2016, 23:14

Trebuie sa incerc si eu acest preparat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu prune