Pasta de dovlecei cu curry

de Catalina L in Mancaruri de legume, 1 Oct 2016 | 2895 vizualizari

 

Am adaptat reteta parfumata de mancarica de vinete cu frunze de curry in salata/pasta rece de dovlecei.
Ce bunatate, pe o felie de paine proaspata sau prajita.
Frunzele de Curry din Sri Lanka
Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă.
Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya.
Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa mare (2 mici)
  • 2 linguri de bulion de rosii
  • 1 lingura praf de curry
  • 1 linguriță praf de chimen
  • 1 linguriță praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 20 frunze de curry (proaspete sau uscate)
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet de vin
  • sare și piper
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei cu curry:

Se spală și se taie în bucățele dovleceii. Curatam si tocam ceapa.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si dovleceii taiati timp de aproximativ zece minute.

Adaugati condimentele si amestecati. 

 Se toarnă bulionul diluat in 15 cl de apa, se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda iar apa este aproape evaporata. 

 Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca 5 minute, amestecati. 

Se poate servi fierbinte, simplu cu orez sau ca garnitura la o mancare cu carne, peste...

Eu l-am mixat si transformat in salata rece pentru aperitiv.

Puteti congela.

 

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

se poate face si fara frunzele de curry

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Felii de carne cu dovlecei si cascaval