Rulada de curcan cu legume

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 1 Oct 2016 | 3452 vizualizari

 

Este mancarea noastră de duminică :).
O cumpăr cruda deja pregatita de măcelar și o gătesc in functie de sezon si de produsele lui : cu  sos de rosii, cu morcovi, cu praz etc.- vedeti aici. 
De data aceasta am folosit legume proaspete de vara: ceapa verde, usturoi nou, mazăre proaspătă ... 

 

INGREDIENTE

  • 1 rulada de curcan pentru 4 persoane 600 g ( facuta de casa sau preparata la măcelar)
  • 8-10 cepe mici verzi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cățel de usturoi
  • 200g mazăre proaspătă
  • 1 rosie
  • 25 cl de apă clocotită
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 25 g unt
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu legume:

Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc. 

Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.

Se adaugă ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, usturoiul pisat si se calesc impreuna cateva minute. Adaugam rosia taiata cubulete, mazarea, apa clocotita si pasta de tomate si amestecam usor.

Condimentam cu sare si piper, adaugam cimbrul si dafinul. 

Acoperim si gatim la foc potrivit 20-25 de minute. 

Se scoate rulada, se lasa sa se raceasca un pic si se taie felii.

Punem feliile de friptura peste legume, acoperim si gatim inca 10 minute.

Se poate servi :

- cu piure ( reteta aici ) 

- cu cartofi franțuzești (reteta aici).

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata cu carnati