Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2016 | 3413 vizualizari

 

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde .
Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si carne de vita.
Coacere la cuptor rapida si dietetica :) .
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mini-samosa-cu-cartofton-si-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de brick
  • 500 g cartofi
  • 3 cepe verzi tocate mărunt
  • 1/2 ardei gras roșu tăiat în cuburi mici
  • 1 conserva de ton natur (140 g scurs)
  • 40 g ricotta
  • 2 linguri de cascaval rasă
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • sare , piper , boia de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta:

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . 

Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei. 

Se curata cartofii , se taie în cuburi și se pun în bolul robotului. 

Se adaugă tonul scurs, ricotta , ceapa cu ardeiul rosu, brânza rasă și făina. 

Se amestecă împreună câteva minute. 

Condimentam. 

Se taie foaia de brick în patru .  

Puneti un pic de umplutura la fiecare extremitate.

Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.
Se coace 15 minute la 200 ° C într-un cuptor preîncălzit .

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

cu 8 foi de brick puteti face 32 mini samossa

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si piept de pui