cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI299
Retete / Mancaruri cu carne

Ficat de porc prajit

In Ficat la 4 Sep 2014

- Folosim felii subtiri de ficat de porc. Intr-o tigaie topim untura de porc si adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu coaja cu tot. Adaugam feliile de ficat condimentate cu sare si piper inainte de a le gati  si le frigem pe ambele parti cca 4 minute la foc mediu.  - Scoatem ficatul...

Musaca de vinete

In Mancaruri cu carne la 31 Aug 2014

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa.  - Apoi le scoatem pe un servetel absorbant si le prajim in tigaie, stropind doar cu putin ulei din cand in cand.Intoarcem pe ambele...

Bastonase de pui crocante si aromate

In Mancaruri cu carne la 31 Aug 2014

Taiem pieptul de pui in bastonase (fasii) mai lungi si nu groase. Le condimentam bine cu sare, piper alb, praf de usturoi. putin ulei de malsine, sos de soia, sos de barbeque cu gust de afumat (gasim la standul de ketchup si sosuri). La final turnam vinul alb. Le amestecam bine si le lasam la...

Ardei umpluti cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 8 Aug 2014

- Ardeii se spala si se scobesc de cotor. - Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa fiarta. Tinem la foc cca 3 minute, amestecand si turnand putina apa. Apoi aduagam carnea si adaugam...

Tocanita de pui cu bureti de padure

In Mancaruri cu carne la 30 Iul 2014

 Transam puiul si il condimentam cu sare, piper, pasta de paprika , usturoi si turnam vin alb peste bucatile de carne. Acoperim si punem in frigider pentru cateva ore . (eu am lasat de pe o zi pe alta).  Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cratita cu ulei de masline . Cand a...

File mignon cu sos de piper

In Vita la 21 Iul 2014

- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste  si se presara pe ambele parti ale carnii. Apasam cu mana sa acopere felia de carne.  - Intr-o tigaie de teflon  punem putina...

Snitel de pui cu parmezan

In Mancaruri cu carne la 14 Iul 2014

Pieptul de pui il impartim in 4, taind felii mari . Le batem acoperite cu folie si le condimentam cu sare, piper alb macinat si praf de usturoi. Le stropim putin cu ulei de masline si razuim parmezan. Dam la rece cateva ore sa se intrepatrunda aromele.  Pregatim orezul: calim ceapa tocata...

Bitoque cu ou si ghiveci de legume

In Porc la 10 Iul 2014

- Alegem feliile d ecarne mai mari si taiate foarte subtiri ( eu am cerut la macelar sa le felieze ) . Sa fie carne de la pukpa, fara grasime. Carnea o condimentam cu sare , piper si praf de usturoi si le stropim cu vinul alb. Le punem la rece cateva ore sa se marineze. - Cartofii se tau...

Perisoare de carne cu sos tomat si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 8 Iul 2014

- Carnea tocata se amesteca cu un ou, sare, piper, praf de usturoi. pasta de legume, verdeturile tocate marunt si putina faina. Se da la rece pentru 1-2 ore.  - Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam 2 catei de usturoi si...

Cartofi cu ficatei de pui la cuptor

In Ficat la 2 Iul 2014

 Cartofii se curata de coaja si se tau in 4 pe lungime .Ii prajim de jumate in ulei incins apoi ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. lasma deoparte. Intr-o tigaie punem ulei de masline la incins si aduagam cepaa taiata solzisori. Lasam sa se inmoaie...

Chilli com carne

In Mancaruri cu carne la 30 Iun 2014

Punem la calit ceapa cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete si ardeiul, la fel, taiat cubulete. Lasma sa se caleasca bine si adaugam apoi usturoiul maruntit, foaie de dafin, cimbrul verde tocat, carnatul afumat taiat marunt. Lasam inca 2 minute sa se omogenizeze si adaugam carnea...

Bifanas de porc cu mustar

In Porc la 30 Iun 2014

Marinam feliile de carne cu cateva ore inainte de a le prepara. Presaram cu sare si piper si stropim cu vin alb. Acoperim vasul si dam la frigider cateva ore. Intr-o tigaie punem untura si adaugam feliile de bifana. Le frigem pe ambele parti, intorcand mereu. Nu se prajesc tare, avand grija...

Pui in stil à Bras

In Pui la 25 Iun 2014

Carnea de pui se faramiteaza si se pastreaza deoparte. Folositi si pielea deoarece da un gust bun  . Ceapa o taiem solzisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline si dafin. Lasam la foc mic sa se inmoaie bine si acoperim cu un capac. Adaugam dupa 5 minute ardeiul gras taiat...

Paella de pui

In Pui la 23 Iun 2014

- Eu am avut pui de casa, ceea ce insemana mult mai mult timp de fierbere. Am portionat puiul si bucati potrivite si le-am marinat cu sare, piper, pasta de ardei rosu, praf de usturoi si vin alb. Am lasat la frigider cu op seara inainte. - Tocam marunt ceapa si o punem la clait cu ulei d...

Pui cu legume si taitei chinezesti

In Pui la 21 Iun 2014

. Pieptul de pui se taie in fasii mici si il marinam cu sare, piper, concentrat praf knorr ,praf de usturoi, sos de soia si putin ulei de masline. acoperim vasul si il dam la frigider cateva ore inainte de a-l gati. - Intr-o tigaie punem ulei de masline si adaugam carnea de pui , amestecand....

Sarmale cu carne si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 17 Iun 2014

- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4 minute, cat sa devina frunza maleabila pentru umplut. Le scoatem din apa si le pregatim pentru umplutul...

Chiftele din carne de vita

In Mancaruri cu carne la 6 Iun 2014

- Tocam carnea si o amestecam cu ouale, pasta de legume (eu am facut in casa din  zarzavat maruntit cu robotul , frunze de telina si paturnjel verde , ulei de masline si sare- puteti vedea reteta la categoria sosuri). - Chifla o inmuiem in apa rece si o stoarcem bine, faramitand-o peste...

Jardineira cu carne de vita

In Vita la 2 Iun 2014

- Carnea se taie cuburi potrivit de mari. - In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si adaugam carnea. Amestecam sa se rumeneasca pe toate partile si adaugam morcovii taiati rondele sau...

Piept de pui umplut cu farinheira

In Pui la 29 Mai 2014

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune intr-un vas cu apa calda si apoi se scoate pielita si se scoate mijlocul. Il amestecam usor cu o lingura d...

Curry risotto cu pui

In Pui la 26 Mai 2014

- Prima data pregatim puiul  curry. Portionam carnea. Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam pasta de legume si apoi adaugam usturoiul pisat. Punem bucatile de pui in cratita si le intoarcem pe toate partile sa se rumeneasca usor. Adaugam...

Pulpa de curcan impanata la cuptor

In Curcan la 25 Mai 2014

- Prima data marinam carnea. Pul a superioara se spala si se sterge cu un servet absorbant. Facem crestaturi cu un cutit  si introducem catei de usturoi taiati bastonase pe lungime. Presaram cu sare , piper si ungem cu pasta rezultata din untura, putin ulei de masline, catei de usturoi,...

Piept de porc cu varza calita si polenta

In Porc la 23 Mai 2014

Prima data condimentati feliile de carne cu sare, piper si sos de paprika. Daca va place mai picant aduagati si sos de ardei iute piri piri.Presarati cu usturoi zdrobit si acoperiti. Dati la frigider pentru cateva ore. Pregatiti o mamaliga mai groasa din apa fiarta , sare si faina de malai nu...

Beef cu sos de mustar si bere

In Vita la 20 Mai 2014

- Inainte de a gati carnea pregatim sosul: intr-un vas pe foc amestecam berea cu mustarul si  concentratul d ecarne. amestecam sa omogenizam  si dam deoparte.  - Carnea se condimenteaza  cu sare, piper, praf de usturoi (sau pasta de usturoi) , adaugam cimbru proaspat si...

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

In Vita la 18 Mai 2014

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru verde.Acoperim vasul si lasam in frigider (1-2 zile) Punem intr-o cratita ceapa cu uleiul de masline la...

Mancare de miel cu cartofi si menta

In Oaie la 8 Mai 2014

- Carnea de miel se portioneaza in bucati nu prea mici ci potrivite. Este foarte buna carnea cu oase.  - Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugam lingura de pasta de legume si punem carnea. Amestecam bine si punem...

Tocanita de miel

In Oaie la 22 Apr 2014

- Portionam carnea si o temperam cu sare, piper, usturoi tocat , putin rozmarin (ff putin deoarece e foarte aromat), boia , vin si untura. Lasam acoperite la frigider cateva ore (se poate dinainte cu o seara) - Intr-o cratita punem uleiul de masline cu ceapa tocata marunt si lasam sa se...

Hamburger Mc Home

In Vita la 12 Apr 2014

- Carnea tocata se modeleaza in burgeri, avand grija sa nu fie prea groase. Apoi deasupra se sareaza, pipereaza si daca ne plac picanti punem putin sos piri-piri. Dam la frigider cateva ore . Atentie, nu condimentam carnea tocata, doar burgerii deja modelati. - Intr-o tigaie teflonata punem...

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 10 Apr 2014

- Pulpele de pui se curata si se sterg cu un servetel de hartie. Le condimentam cu sare, piper, sos piri-piri , 2 catei de usturoi zdrobiti si  presaram cu putin vin alb deasupra. Dam la rece cateva ore sa se marineze.  - Punem pulpele intr-un vas termorezistent si de jur imprejur...

Tocanita de pui cu galuste

In Pui la 10 Apr 2014

- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se...

Mancare de fasole boabe cu afumatura

In Porc la 8 Apr 2014

- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete.  - Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Cand devine moale si transparenta adaugam ardeiul taiat...

Afisate 61 - 90 din 126 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]