Am facut paste picci proaspete cu uns os de rosii cu chiftelute de vita-un deliciu. Adevarul e ca prima data am auzit de pastele astea picci in Italia cand am vizitat Toscana, am fost la un festival de picci si mi-au ramas la suflet. Restul e dupa gustul meu,mi-a placut tare mult cum au iesit si am venit sa va impartasesc reteta.
Pentru Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii sunt necesare urmatoarele ingrediente: paste, carne tocata, ceapa, rosii, pasta rosii, vin alb, parmezan.
Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii
Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin cu faina.
In tigaie punem ulei de maslie la incins si rumenim pe toate partile chiftelutele.
Le scoatem si in acelasi ulei (nu puneti mult ) punem ceapa sa se rumeneasca usor impreuna cu usturoiul si putin busuioc.
Adaugam rosiile taiate cubulete (eu am folosit 2 rosioare bine coapte si 1 in conserva). Cand s-au inmuiat toate, adaugam vinul alb si lasam la foc mare sa scada. Adaugam pasta de rosii, sare, piper, cimbru si apoi turnam apa fierbinte. Punem acolo si chiftelutele si lasam sa fiarba in sos pana capata o consistenta mai groasa si rosiile si ceapa sunt bine inmuiate. Adaugam zahar si mai punem apa la nevoie.
Intre timp fierbem pastele 5 minute (vedeti pe pachet timpul de fierbere) si le scoatem, le aduagam la sosul din tigaie. Amestecam si punem parmezan ras deasupra.
Vezi si reteta de Spaghetti cu chiftelute in sos de rosii.