Musaca de vinete

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 31 Aug 2014 | 7813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 1 ceapa
  • pasta de legume
  • 300 gr carne tocata de porc amestecata cu vita
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr
  • pasta de paprika, oregano,dafin
  • ulei de masline, sare, piper, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui
  • 1 cana pasta de rosii
  • 1 cana rosii in conserva tocate
  • putin zahar
  • sos piri piri
  • sos bechamel (1 cana)
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa. 

- Apoi le scoatem pe un servetel absorbant si le prajim in tigaie, stropind doar cu putin ulei din cand in cand.Intoarcem pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta. 

- Facem sosul : tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline.Adaugam 2 linguri de concentrat de legume (eu am facut din morcov, praz, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei de masline, sare ) . Apoi adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti. Adaugam carnea tocata si amestecam . Adaugam sare, piper, boia, pasta de ardei rosu si turnam vinul alb. Lasam sa scada  vinul. Adaugam o foaie de dafin si oregano uscat. Apoi turnam pasta de rosii si rosiile din conserva tocate. Cubul knorr il diluam cu 1 cana apa fierbinte si il ruenam peste carne. Lasam sa fiarba la foc mediu cca 30-40 minute, pana se leaga un sos mai gros. Gustam si daca e mai acid adaugam 1 lingura zahar. Punem sos picant sau taiem +utin ardei iute. Depinde de preferinte. Eu am folosit putin praf de demiglase de carne (concentrat pentru sosuri) Ideea e sa iasa un sos bine legat, mai gros. LAsma sa se raceasca putin. 

- Intr.un vas termorezistent asezam un strat de vinete (mai gros) , turnam din sosul de carne , razuim parmezan si punem cateva linguri de sos bechamel . Apoi punem iar un strat de vinete, turnam sosul de carne si apoi ultimul strat de vinete deasupra. Ungem cu putin bechamel si razuim parmezan. 

- Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pt cca 30 minute. Cand se rumeneste stingem cuptorul. Lasam sa se odihneasca putin si sa se raceasca putin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete in cocota