Musaca de vinete

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 31 Aug 2014 | 8127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 1 ceapa
  • pasta de legume
  • 300 gr carne tocata de porc amestecata cu vita
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr
  • pasta de paprika, oregano,dafin
  • ulei de masline, sare, piper, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui
  • 1 cana pasta de rosii
  • 1 cana rosii in conserva tocate
  • putin zahar
  • sos piri piri
  • sos bechamel (1 cana)
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa. 

- Apoi le scoatem pe un servetel absorbant si le prajim in tigaie, stropind doar cu putin ulei din cand in cand.Intoarcem pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta. 

- Facem sosul : tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline.Adaugam 2 linguri de concentrat de legume (eu am facut din morcov, praz, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei de masline, sare ) . Apoi adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti. Adaugam carnea tocata si amestecam . Adaugam sare, piper, boia, pasta de ardei rosu si turnam vinul alb. Lasam sa scada  vinul. Adaugam o foaie de dafin si oregano uscat. Apoi turnam pasta de rosii si rosiile din conserva tocate. Cubul knorr il diluam cu 1 cana apa fierbinte si il ruenam peste carne. Lasam sa fiarba la foc mediu cca 30-40 minute, pana se leaga un sos mai gros. Gustam si daca e mai acid adaugam 1 lingura zahar. Punem sos picant sau taiem +utin ardei iute. Depinde de preferinte. Eu am folosit putin praf de demiglase de carne (concentrat pentru sosuri) Ideea e sa iasa un sos bine legat, mai gros. LAsma sa se raceasca putin. 

- Intr.un vas termorezistent asezam un strat de vinete (mai gros) , turnam din sosul de carne , razuim parmezan si punem cateva linguri de sos bechamel . Apoi punem iar un strat de vinete, turnam sosul de carne si apoi ultimul strat de vinete deasupra. Ungem cu putin bechamel si razuim parmezan. 

- Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pt cca 30 minute. Cand se rumeneste stingem cuptorul. Lasam sa se odihneasca putin si sa se raceasca putin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete in cocota