Aceast fel l-am facut cu ardei din mini gradina mea, deci au fost de doua ori deliciosi.
- Ardeii se spala si se scobesc de cotor.
- Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa fiarta. Tinem la foc cca 3 minute, amestecand si turnand putina apa. Apoi aduagam carnea si adaugam sare.piper, delikat daca vreti. Stingem focul si punem putin cimbru verde.
- Umplem ardeii cu acest amestec.
- Ii asezam intr-.o cratita si turnam apa deasupra . Presaram cu sare si lasam sa fiarba la foc domol cca 20 minute.
- Pregatim un vas de ceramica cu pereti mai inalti si scoatem ardeii in vas. Facem un sos din ulei de masline incins in care adaugam pasta de rosii si roeiile din conserva maruntite. Punem sare , piepr dupa gust si 2 lte de zahar. Dam in clcot si turnam cate putin din apa in care au fiert ardeii. Trebuie sa iasa un sos mai gros. Turnam peste ardei.
- In prealabil incalzim cuptorul si punem apoi ardeii la cuptor pt inca cca 20-25 minute. Cand se rumenesc si scade din sos sunt gata.
- Servim cu smantana grasa .