Tocanita de pui cu galuste

de cristeena20 in Pui, 10 Apr 2014 | 5530 vizualizari

 

Este mancarea facuta in copilarie de bunica si tin minte ca imi placea asa de mult. E foarte simpla si place tuturor. Mai ales galustele de faina au un succes aici la noi .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (sau pulpe de pui)
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, boia, cub knorr de carne de pasare
  • pasta de ardei rosu
  • putin vin alb
  • 2 cani faina
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste:

- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se pune in marinata cu o zi inainte- eu asa am facut)

- ceapa se taie marunt si o calim cu putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne scurse din marinata si le lasam sa se prajeasca pe toate partile, apoi adaugam apa clocotita, putina pasta de ardei, boia si punem un cub concentrat de knorr. Mai punem ff putina sare si piper si lasam sa se inabuse sub capac la foc mediu. Din cand in cand adaugam apa fierbinte la nevoie. Se fierbe pana carnea devine moale. Cand e aproape gata se zdrobesc 2-3 catei de usturoi si se adauga la carne. Mai lasam cateva minute.

- Intre timp pregatim galustele de faina. Intr-un bol punem faina, oul si amestecam cu lingura, adaugand apa cat cuprinde sa iasa un aluat destul de tare (nu foarte tare). Punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste se rup galuste mici cu o lingura. Lasam sa fiarba cca 3-5 minute galustele si le scoatem cu o lingura cu gauri intr-un vas cu apa rece. Le spalam si le strecuram in alt vas. Apoi turnam din sosul de la tocanita, adaugam sare si mai lasam putin la foc sa se intrepatrunda sosul. 

Se servesc cu muraturi

TIPS-URI

1

E obligatoriu sa puneti galustele in apa rece, sa nu devina lipicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

14.04.2014, 14:28

o mancare atat de buna de te lingi pe degete!

cristeena20 1

14.04.2014, 14:37

Multumesc Laura!!

Krystyan Trendy 1

13.06.2014, 08:44

ce tocanita buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu sos de zacusca