Este mancarea facuta in copilarie de bunica si tin minte ca imi placea asa de mult. E foarte simpla si place tuturor. Mai ales galustele de faina au un succes aici la noi .
- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se pune in marinata cu o zi inainte- eu asa am facut)
- ceapa se taie marunt si o calim cu putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne scurse din marinata si le lasam sa se prajeasca pe toate partile, apoi adaugam apa clocotita, putina pasta de ardei, boia si punem un cub concentrat de knorr. Mai punem ff putina sare si piper si lasam sa se inabuse sub capac la foc mediu. Din cand in cand adaugam apa fierbinte la nevoie. Se fierbe pana carnea devine moale. Cand e aproape gata se zdrobesc 2-3 catei de usturoi si se adauga la carne. Mai lasam cateva minute.
- Intre timp pregatim galustele de faina. Intr-un bol punem faina, oul si amestecam cu lingura, adaugand apa cat cuprinde sa iasa un aluat destul de tare (nu foarte tare). Punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste se rup galuste mici cu o lingura. Lasam sa fiarba cca 3-5 minute galustele si le scoatem cu o lingura cu gauri intr-un vas cu apa rece. Le spalam si le strecuram in alt vas. Apoi turnam din sosul de la tocanita, adaugam sare si mai lasam putin la foc sa se intrepatrunda sosul.
Se servesc cu muraturi
1
E obligatoriu sa puneti galustele in apa rece, sa nu devina lipicioase