Partea aceasta de la vaca este cea mai buna . Desi e scumpa merita sa ne rasfatam din cand in cand . Daca totusi nu aveti file mignon se poate face reteta si cu felii de pulpa de vita.
- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste si se presara pe ambele parti ale carnii. Apasam cu mana sa acopere felia de carne.
- Intr-o tigaie de teflon punem putina margarina la incins si punem feliile de carne. Lasam pe o parte cca 1,5 minute (daca vrem sa fie in sange- iar daca vrem mediu lasam cca 2 minute pe fiecare parte). Intoarcem pe cealalta parte (inca 1,5 -2 minute). Turnam whiskey pentru a flamba putin. Scoatem carnea si aduagam in tigaie concentratul de carne special pentur sosuri amestecat cu putina apa rece (sau demiglasse). Agitam tigaia bine si cand incepe sa se ingroase adaugam cubul de unt. Agitam iar tigaia si cand capata consistenta mai groasa stingem focul.
- Asezam carnea pe farfurie , alaturi de cartofi prajiti si turnam sosul peste. Este un sos deosebit de delicios, iar carnea este atat de buna ca se topeste in gura. Va spun sincer ca nu am mancat niciodata o felie de carne asa de buna.