Este un fel de mancare delicios pentru iubitorii de carne de miel. Pentru a simti savoarea carnii secretul este sa folositi cat mai putine ingrediente si condimente, pentru a nu-i altera gustul.
- Carnea de miel se portioneaza in bucati nu prea mici ci potrivite. Este foarte buna carnea cu oase.
- Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugam lingura de pasta de legume si punem carnea. Amestecam bine si punem sare, piper alb si o foaie de dafin. Stingem cu vinul alb si completam cu apa fierbinte pana acopera carnea. Lasam sa fiarba inabusit cca 1 ora, pana carnea e moale si se desprinde de pe oase usor. Intre timp mai adaugam apa daca e nevoie.
- Cartofii se curata si se taie potrivit de mari si cand carnea a fiert se pun in oala sa fiarba impreuna cu carnea. La final mai gustam de sare, piper si punem 2-3 frunze de menta pentru gatit. Ii da o aroma deosebita carnii de miel.
- Servim alaturi de paine prajita alaturi , dupa preferinta.