- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4 minute, cat sa devina frunza maleabila pentru umplut. Le scoatem din apa si le pregatim pentru umplutul sarmalelor, taind partile dure din mijloc si rupandu-le dupa preferinta.
- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline si untura, adaugand 2-3 catei de usturoi zdrobiti. Adaugam pasta de legume si adaugam ciupercile din conserva tocate nu foarte marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam orezul. Supa de pui (eu am facut din apa fiarta cu un cub knorr) o turnam treptat peste orezul cu ciuperci in timp ce il prajim putin. Dupa cca 5 minute stingem focul. Adaugam cimbru verde tocat , sare, piper, pasta de paprica, boia, carnea tocata si putina pasta de rosii. Amestecam foarte bine .
- Umplem sarmalele si intr-o oala mai larga tocam resturile de la varza, adaugam foi de dafin si cimbru verde, presaram cu putina pasta de rosii si asezam frumos sarmalele. De data asta eu am optat pentru sarmale mai mari . Punem un strat apoi stropim cu putin ulei de masline si cu pasta de rosii. Repetam cu straturile pana le aranjam pe toate. Deasupra punem apa fierbinte cat sa acopere si punem pe aragaz la foc mare pana da in clcot. Intre timp incingem cuptorul . Cand a inceput sa fiarba sarmalele adaugam cca 1-2 cani de pasta de rosii (dupa preferinta) si dam la cuptor pt cca 40-50 minute. Daca mai e nevoie adaugam intre timp cate putina apa fierbinte. Cand a scazut lichidul si s-au fiert sarmalele aproape de tot stingem cuptorul si acoperim vasul. Lasam asa sa se raceasca in cuptor .
Le servim cu smantana .