Noua ne place fparte mult rosotto si , totodata adoram puiul cu sos curry. Am incercat combinatia de risotto cu acest sos minunat cu un gust exotic de fructe tropicale . Credeti-ma e demential gustul...
- Prima data pregatim puiul curry. Portionam carnea. Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam pasta de legume si apoi adaugam usturoiul pisat. Punem bucatile de pui in cratita si le intoarcem pe toate partile sa se rumeneasca usor. Adaugam sare, piper, un cub de knorr de pui si adaugam pasta de ardei rosu. Adaugam merele cu coaja, doar fara seminte, taiate in 4, bananele curatate de coaja si taiate mai mari, mango curatat si taiat bucati mai mari. Adaugam laptele de cocos si vin alb si ardei iute daca ne place picant. Punem curry si adaugam apa fierbinte daca e nevoie. Ideea e sa treaca apa peste pui . Lasam sa fiarba bine, pana puiul este fraged si bine fiert. Eu am foert totul in oala cu presiune.
- Cand carnea e bine fiarta o scoatem intr-un vas si dam deoparte. Trebuie sa avem grija sa nu ramana oase in oala. Pasam totul cu blenderul , pana devine o crema nu foarte groasa. Un sos inchis la culoare si parfumat. Gustam de sare, piper si dam deoparte.
- Carnea se dezoseaza si se desface in bucati potrivite.
- Acum ne ocupam de risotto. Intr-o cratita punem ulei de masline si orezul risotto . Calim cca 1 minut si adaugam apa fierbinte cate putin. Cat sa acopere orezul. Adaugam putina sare si amesecam continuu, aduagand treptat din aoa. Cand e pe jumate fiert orezul aduagam carnea si turnam incet din sosul de curry. Continuam sa amestecam (ca la orice risotto) adaugand apa din cand in cand si sos. Depinde de noi cat de concentrat ne place sa fie . Eu l-am facut foarte aromat si a fost ca o explozie de arome exotice in gura. Minunat!!
- Cand orezul devine cremos si fiert adaugam parmezanul ras si untiul. Mai amestecam putin si punem capacul, stingem focul.
- Dupa 5 minute se aduce la masa si se serveste.