cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI285
Retete / Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar si bere

In Porc la 15 Mar 2014

- condimentam bine feliile de carne cu sare, piper, usturoi pisat si pasta paprika, dupa preferinta cu sos picant. Turnam vinul alb si dam la rece, acoperite pentru cel putin 2 ore. Eu le-am tinut de seara trecuta. - In tigaie punem margarina la incalzit si punem feliile de cotlet sa se...

Sarmale in foi de varza creata

In Porc la 24 Feb 2014

Pregatim varza: ii scoatem cotorul si o oparim in apa clocotita cu sare , cimbru si putin otet . Le lasam pana  foile de varza devin maleabile sa se poata lucra cu usurinta.(cc 1-2 minute). Le scoatem si le scurgem intr-un strecurator , apoi le pregatim pentru a le  umple ....

Shepherd Pie (Placinta ciobanului)

In Porc la 20 Feb 2014

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand au fiert bine se scurge apa , se zdrobesc ca pentru piure si se adauga laptele clocotit si unt. Amestecam bine cu un tel pana devine spuma (sa iasa un piure ma tare) .Razuim putina nucsoara sa ii dea gust. In robot tocam...

Pui cu macaroane

In Pui la 17 Feb 2014

- Portionam puiul  - Intr-o cratita incapatoare calim ceapa bine in ulei  si adaugam ardeiul si carnatul taiat cubulete mici. Adaugam bucatile de pui si amestecam, patrunzandu-le bine pe toate partile, apoi adaugam pasta de rosii, pasta de ardei, sare, piper, sos picant, delicat si...

Piept de curcan cu legume la cuptor

In Curcan la 16 Feb 2014

- Pieptul de curcan se condimenteaza cu sare, piper si cu usturoi pisat. Stropim putin cu suc de lamaie si lasam vreo 2 ore la frigider acoperite. Apoi le prajim cu putin ulei de masline . Feliile se tau fasii si se pun deoparte. - Cartofii se tau cubulete (eu am cumparat congelati) si se...

Papricas de cartofi cu carne de porc

In Porc la 10 Feb 2014

- Portionam carnea in cuburi; eu prefer carnea de porc cu os si putina grasime  - Curatam legumele;  - Intr-o oala punem ceapa taiata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete ff mici. Calim cca 3 minute, apoi adaugam...

Spata de porc la cuptor

In Porc la 6 Feb 2014

Pregatim carnea pentru a o marina; eu am taiat-o in 4 bucati mari le-am spalat si le-am uscat cu prosop de hartie Crema pentru marinat se face in blenderul vertical din: untura cu putin ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, pasta de paprica si de usturoi cu paprica, sos piripiri- mixam...

Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita

In Mancaruri cu carne la 11 Sep 2013

- Pregatim mandioca; o curatam si o taiem bastoane potrivit de groase pe care le fierbem pe jumate in apa cu sare. (Daca nu aveti puteti folosi cartofi, pregatiti la fel). Scurgem si lasam sa se raceasca putin,: se prajesc in baie de ulei inainte sa fie gata carnea cu 3 minute. - Carnea se...

Beef de vaca cu presunto

In Vita la 2 Sep 2013

Feliile de beef le condimentam cu sare si piper Intr-o tigaie punem ulei de masline si usturoiul doar zdrobit cu lama cutitului; incalzim putin si adaugam feliile de carne. Le lasam dupa preferinta sa se faca (unii prefera in sange , altii bine facute). Prajim pe ambele parti si le scoatem...

Pulpe de potarnichi prajite

In Pui la 2 Iun 2013

- Pulpele de potarniche se dezoseaza si se pun in marinata facuta din ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, si vin alb. Eu le-am tinut o noapte in frigider acoperite. - Intr-o tigaie am incins untura (eu am avut de rata) si am pus la prajit pulpele. Am acoperit cu capac , deoarece...

Ficatei de pasare pane

In Ficat la 30 Mai 2013

Pregatim ficatelul : eu am folosit ficatel de curcan. Il taiem in jumate si il condimentam cu sare, piper, usturoi si turnam putin lapte si vin alb. Il lasam la marinat cca 2 ore in frigider, acoperit.Apoi il dam prin faina, ou batut si pesmet si il prajim in ulei incins.Cand e bine prajit il...

Tocanita de pui gradinareasca

In Pui la 27 Mai 2013

Puiul se taie in bucati mai mici. Taiem marunt o ceapa si o calim in cratita cu ulei de masline pana devine aurie. LA final adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam bucatile de pui si le prajim putin in ceapa cu uleiul din cratita, intorcand pe toate partile. Adaugam boia dulce, pasta...

Piept de porc rumenit la cuptor

In Porc la 27 Mai 2013

Bucata de carne o lasam intreaga si o condimentam cu o zi inainte: o crestam in felii ,o ungem bine cu o parsta de usturoi, sare, condimente pudra pentru coaste de porc, pasta de ardei, piper; turnam vin alb si o tinem asa la frigider o zi , acoperita.  A doua zi o punem in tava la cuptor...

Ardei umpluti

In Porc la 23 Apr 2013

- Spalam ardeii si ii scobim. Am lasat capacul frumos taiat, cu codita cu tot si l-am pastrat.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si prajim pe toate partile ardeii grasi. Ii scoatem si ii punem deoparte. - Pregatim umplutura. Tocam marunt o ceapa si o calim in ulei de masline.Adaugam si...

Pui cu curry

In Pui la 22 Apr 2013

Portionam puiul in bucati potrivite.  Taiem ceapa (nu ff marunt) si o punem in cratita la calit in ulei de masline. Adaugam morcovul, ardeiul si cateii de usturoi, taiati bucati nu foarte mici. Lasam sa se inmoaie putin si adaugam bucatile de carne. Adaugam o lingura pasta de rosii sau de...

Snitel de pui cu spanac

In Pui la 13 Apr 2013

- Pregatim carnea pentru snitele. Feliem (nu ff subtire) si le batem cu ciocanul. Presaram cu sare si piper. Lasam sa stea asa cca 1-2 ore la frigider acoperite. - Pentru spanac eu am folosit congelat si gata fiert. Daca folositi proaspat se spala si se pune apa la fiert. Cand da in clocot...

Pipote de pui cu orez

In Pui la 8 Apr 2013

- Curatam pipotele si le taiem in bucati potrivite.  - Tocam marunt ceapa, morcovul , usturoiul si carnatul. Intr-o cratita calim ceapa in ulei de malsine si adaugam morcovul, usturoiul si carnatul. Calim la foc mic si adaugam boiaua , pasta de rosii si pipotele. Amestecam cca 5 minute,...

Piept de pui aromat cu cartofi aurii

In Pui la 3 Apr 2013

Pregatim cartofii: ii taiem bucati mai mari dupa preferinta si ii fierbem pe jumate. Apoi ii prajim in ulei incins. Carnea o portionam (sa nuf ie feliile prea subtiri). Le condimentam cu sare, piper, usturoi in praf amestecat cu ardei  si pudram cu rosmarin (doar foarte putin).Le stropim...

Cocos la tava cu cartofi aromati

In Pui la 24 Mar 2013

- Cocosul daca este mare se portioneaza. Eu am avut mare de tot :) asa ca am luat pulpele mari intregi .Le-am sarat , piperat si am uns cu un amestec de maioneza, usturoi pisat, piper, chili(daca vreti picant), pasta paprika. Am lasat sa se marineze cca 2 ore apoi le-am asezat in tava mare si...

Snitel vienez cu cartofi zdrobiti

In Vita la 12 Mar 2013

Batem feliile de vitel bine si le saram si piperam. Lasam cca 1 ora la rece. Cartofii ii spalam si stergem bine. Intr-un vas adaugam cartofii cu multa sare grunjoasa si ii dam la cuptor sa se coaca (cca 40 min).  Intre timp alegem grelos  . Facem snitelele: dam carnea prin...

Ficatei de pui cu ceapa si mamaliguta

In Ficat la 19 Feb 2013

Curatam ficatul si il portionam dupa preferinte. Taiem ceapa julien si o punem in tigaie la calit cu ulei de masline. Dupa 5 minute, cand ceapa s-a mai inmuiat, adaugam ardeiul gras taiat fasii si el. Lasam sub capac sa se caleasca si sa se inmoaie. Adaugam sare si apoi putin vin alb. Adaugam...

Friptura de porc cu pastai de mazare soté

In Porc la 15 Feb 2013

- Pregatim carnea: eu am avut deja gata facuta si am taiat felii de cotlet care a fost la cuptor. Sunt bune si gratarele de orice fel.  - sosul de ciuperci se pregateste separat dintr-un plic de praf pentru sos (se gaseste in supermarketuri) amestecat cu un pahar de lapte rece. Se fierbe...

Pui cu ciuperci acoperit cu foietaj

In Pui la 8 Dec 2012

- Pulpele de pui de tau in 3-4 bucati (depinde de marime)- se pun pe gratar , se rpajesc bine. - arpagicul se fierbe in apa clocotita cu coaja si se scoate intr-un bol cu gheata cu apa- apoi decojim . - baconul sau sunca afumata se taie cuburi marisoare, la fel carnatul - Taiem ceapa...

Coada de vitel cu naut

In Vita la 8 Dec 2012

- Taiem coada in segmente; Eu am fiert separat carnea in oala cu presiune. Daca nu vreti sa o faceti separat, faceti direct tocanita in cratita. - In cucta am tocat o ceapa, putin ardei, 1 morcov taiat cubulete- am calit cu ulei de masline si am adaugat putina boia, si pasta de rosii. Am...

Porumbei cu orez si bureti de padure

In Mancaruri cu carne la 4 Dec 2012

- Portionam porumbeii ; tocam marunt ceapa si o calim cu cativa catei de usturoi pisati in ulei de masline. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete marunte (doar pentru gust), apoi baconul si carnatul la fel - doar o bucata mica, cat sa dea savoare. Adaugam carnea si apoi pasta de rosii si de ardei...

Cartofi la cuptor cu organe de miel

In Oaie la 3 Dec 2012

- Taiem organele de miel in cuburi  - Cartiofii se curata si se tau cuburi mari - se face un sos in blender din 4 catei de usturoi- untura de porc(cca 4-5 linguri), sare, si mai mult piper negru) - Punem in tava termorezistenta cartofii, organele si sosul deasupra- dam la cuptor...

Alheira cu cartofi crocanti

In Pui la 29 Noi 2012

- Punem carnatul intr-un vas la cuptor sa se rumeneasca bine ( e gata cand pielita devine crocanta-rumena) - cartofii ii curatam si ii fierbem cuburi pe jumate. Ii stoarcem de apa si intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu pesmet punem amestecul de cartofi amestecati cu sare,...

Picioare de vaca cu naut

In Vita la 16 Noi 2012

Se spala bine picioarelede vaca. se dau la fiert. Cand dau in clocot -se arunca apa de pe ele.Apoi intr-o oala cu presiune se pune la fiert picioarele impreuna cu zarzavat: ceapa, morcov, patrunjel verde, usturoi, praz si sare.(daca ati tinut picioarele in sare cuc ateva zile inainte - ceea ce e...

Iahnie de fasole

In Porc la 14 Noi 2012

1. Punem fasolea de seara la inmuiat in apa rece; La fel picioarele de porc curatate le punem in sare la frigider . 2. Punem carmea si picioarele de porc la fiert . (Eu le-am pus in oala cu presiune cca 30-40 min).-cu apa, sare, dafin, boabe de piper si un sfert de ceapa.In alta oala am pus...

Favas cu costite de porc si carnati

In Porc la 31 Oct 2012

1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena.  2. Turnam vinul alb si apoi rosiile taiate cubulete mici si pasta de rosii, piri-piri . Lasam sa fiarba la foc...

Afisate 91 - 120 din 126 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]