Prima data condimentati feliile de carne cu sare, piper si sos de paprika. Daca va place mai picant aduagati si sos de ardei iute piri piri.Presarati cu usturoi zdrobit si acoperiti. Dati la frigider pentru cateva ore.
Pregatiti o mamaliga mai groasa din apa fiarta , sare si faina de malai nu foarte fina. Cand s-a ingrosat adaugam un cub de unt si mai amestecam vreo 2 minute la foc. Turnam intr-o forma dreptunghiulara (ca la blatul de pandispan) sa iasa o foaie nu prea groasa, dupa preferinta. Lasma sa se raceasca, eventual o bagal la frigider.
Varza o taiem fidea si o tinem cu sare cca 30 minute.
Punem varza la clait cu putin ulei de masline si cimbru verde (doar putin). Aduagam la nvoie sare si piper.. Cand s-a inmuiat bine si a scazut apa adaugam putin vin alb si apoi pasta de rosii. Lasam sa se mai caleasca cca 4 minute si la finala daugam putin sos de soia (2 linguri). Acoperim si dam deoparte.
CArnea o prajim pe gratar (eu am facut-o in tigaia grill dar e mai bine pe un gratar electric sau cu carbuni).
Mamaliga (sau polenta :D) o rasturnam pe o tabla de taiat si o taiem cuburi mai mari. O orajim pe ambele parti intr-o tigaie stropita cu ulei de masline si condimentate cu sare, piper alb si oregano uscat. Cand se rumenesc se scot pe o farfurie.
Servim cuburile de polenta cu varza deasupra si alaturi de gratarul din piept de porc.