publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Pachetele cu Brie
Dizolvam drojdia in apa calduta si o amestecam cu faina,un varf de sare si uleiul.Framantam un aluat elastic si nelipicios. Il lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul. Aluatul crescut il impartim in doua parti egale. Fiecare parte o intindem in forma rotunda.Punem branza Brie in...
Orez cu pasta de ardei
Spalam ardeiul, il curatam de seminte si il taiem julienne. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam cat mai marunt. Punem ulei in tigaie si calim ardeiul impreuna cu ceapa .Adaugam sare,piper dupa gust si lasam sa se caleasca. Cand s-au calit le punem cu tot cu ulei in paharul de la...
Ciuperci in sos cremos cu mustar
Ciupercile le curatam,le spalam si le feliem. Le calim in putin ulei.Punem sare (astfel ele is vor lasa apa mai repede) . Usturoiul il curatam si il calim impreuna cu ciupercile. Cand au lasat intreaga apa adaugam vinul putin cate putin si amestecam incet cu o lingura de lemn. Separat...
Cartofi cu maioneza la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem in 4 pe lung.Ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii amestecam cu maioneza si condimente. Tapetam o tava cu hartie de copt ,punem cartofii si ii dam la cuptor la 200 grade...
Budinca de cartofi cu branza si smantana
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat branza o dam prin razatoare. Ouale le amestecam cu smantana si marar. Cand cartofii s-au fiert,ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava unsa cu unt. Peste cartofi punem un strat...
Coronita cu mozzarella
Incepem prin a prepara aluatul. Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul. Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic. Acoperim bolul si...
Conopida gratinata
Conopida o spalam si o rupem buchetele.O fierbem in apa cu sare pentru cateva minute.Dupa care o scurgem de apa . Feliile de kaizer le taiem in fasii si le calim in putin ulei. Intr-un bol amestecam ouale,laptele si smantana.Se adauga sare dupa gust. Ungem un vas pentru cuptor cu ulei de...
Crochete cu brinza de burduf
Amestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitie facem bilute si le trecem prin pesmet amestecat cu marar. Prajim crochetele pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un...
Mămăligă cu unt
Punem apa cu sare la fiert.Punem putin malai si lasam sa inceapa sa fiarba.Adaugam treptat malai amestecam in continuu pana obtinem o mamaliga de consistenta smantanei. Punem in farfurie felii potrivit de groase de unt.Presaram sare si asezam deasupra un strat de mamaliga.Untul se va topi...
Cartofi aromati la cuptor
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru circa 10 minute. Scurgem apa si lasam cartofii sa se raceasca. Ii curatam de coaja si apoi ii taiem felii insa fara ajunge cu ,cutitul pana la capatul cartofului. ( Citisem la Miha o idee super :sa tinem cartoful intr-o...
Foietaj cu salam uscat
Foietajul il scoatem de la frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Il intindem si il impartim in doua parti egale. Pe una din parti asezam feliile de salam lasand putin spatiu intre ele.Presaram parmezan. Asezam cealalta parte de foietaj peste salam si intindem putin cu...
Snitele din piept de pui
Pieptul se spala,se dezoseaza si se taie felii foarte subtiri. Separat intr-un bol batem ouale spuma,adaugam parmezanul,laptele,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Adaugam putin cate putin faina pana obtinem un aluat asemanator cu cel de clatite. Incingem putin ulei .Trecem pieptul...
Chiftelute cu mozzarella
Punem intr-un robot painea taiata in cuburi mici,mozzarella spalata,scursa de apa si rupta,parmezanul dat prin razatoare,ouale si potrivim de sare. Mixam totul foarte bine pana obtinem o compozitie ce poate fi modelata cu mainile. Intr-un bol punem faina.Din compozitia de mozzarella facem...
Oua fidea in sos de ardei
Ouale se bat spuma.Se adauga parmezanul,patrunjelul tocat marunt,sare,piper si amestecam totul bine. Din compozitie facem pe rand mai multe omlete subtiri pe care le prajim pe ambele parti. Luam o omleta,o rulam si o taiem fasii.La fel procedam cu toate omletele. Separat punem putin ulei...
Chiftelute picante de cartofi
Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa rece cu sare.Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei. Pireul astfel obtinut il amestecam cu oul,ceapa curatata de coaja,spalata si tocata marunt,usturoiul curatat si pisat,sare,piper,patrunjelul...
Trandafiri aperitiv
Foietajul se scoate din frigider si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Intindem foaia si taiem fasii apoi in doua pe latime. Pe fiecare fasie punem felii de salam si rulam. Punem astfel trandafirii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 200 grade pana...
Budinca cu dovlecei
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se presara sare si se lasa la scurs 10 minute. Ouale,branza,smantana se amesteca bine intr-un bol.Adaugam dovleceii bine scursi de zeama. Ungem o tava cu ulei sau o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia. Dam la cuptorul incins...
Omleta pufoasa cu patrunjel
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un varf de sare.Patrunjelul il spalam si il tocam fin.Il adaugam la compozitia de albusuri si amestecam cu grija. Separat amestecam bine galbenusurile cu faina,laptele si parmezanul. Adaugam albusurile la...
Orez cu cascaval si rosii cherry
Spalam orezul in apa rece. Intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca.Adaugam orezul si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.Punem apa ( raportul apa-orez fiind 3:1 ),sare,piper si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand. Cand orezul s-a fiert adaugam...
Mini croissants
Aluatl se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Cascavalul se da prin razatoarea mica. Taiem aluatul in triunghiuri.Pe fiecare punem cascaval si rulam.Eu le-am taiat in triunghiuri mici deoarece era mai bine ptr copii. Batem oul cu putina apa si ungem fiecare croissant.Dam la...
Cipsuri de casa
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele foarte subtiri.Eu am folosit cutitul special pentru prosciutto.Cu cit feliile sunt mai subtiri cu atit vor iesi mai crocante. Dupa ce am feliat cartofii ii punem intr-un bol cu apa rece cu gheata. Intr-o tigaie adanca,punem mult ulei sau untura...
Piftele
Punem intr-un bol carnea,usturoiul pisat,pesmetul,oul si patrunjelul tocat. Amestecam bine si punem sare si piper dupa gust. Din aluat facem bilute. Intr-o tigaie cu ulei incins,prajim piftelutele bine pe ambele parti. Se servesc alaturi de cartofi,in sos ... sau chiar si numai...
Saleuri de casa
Amestecam faina cu sarea ,punem untul rece taiat aschii cu cutitul sau dat prin razatoare si se framanta bine.Va rezulta un aluat nisipos. Adaugam cascavalul si framantam in continuare. Adaugam si galbenusul. Punem apa putin cite putin pina obtinem un aluat elastic . Dam circa 20...
Cartofi pai in omleta
Intr-un bol,batem cele doua oua,adaugam apoi laptele,sare si piper dupa gust. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem pai. Intr-o tigaie cu ulei,punem cartofii la prajit.Cind sunt aproape gata punem crenvustii taiati rondele. Lasam 2-3 minute si apoi scurgem uleiul din...
Omleta din orez
Orezul se pune la fiert.La o ceasca orez punem 3 de apa.Cind acesta a fiert bine,il punem intr-un bol. Adaugam sare,piper,patrunjel tocat si amestecam bine.Adaugam apoi ouale si amestecam din nou. Punem intr-o tigaie uleiul.Cind e incins punem compozitia de oua cu orez.Cind s-a copt pe o...
Cuiburi la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert.Cind s-au fiert ii scurgem de apa si facem un pireu adaugind unt,lapte,parmezan si sare dupa gust. Separat intr-o tigaie cu putin ulei calim bine kaizerul taiat cubulete impreuna cu porumbul dulce. Intr-o tava de cuptor punem un...
Orez in 3 culori
Orezul il spalam si il punem la fiert. La 1 cana de orez punem 3 de apa. Cand orez e fiert il impartim in trei parti egale. Prima parte o amestecam cu parmezan. A doua parte o amestecam cu sucul de rosii, iar a treia parte o amestecam cu spanacul fiert si calit in putin ulei. Suprapunem...
Ou fiert in cirnati
Se fierb patru oua,apoi se decojesc si se dau prin faina. Cirnatii se desfac si compozitia se amesteca cu busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Se imparte in 4 parti egale si imbracam fiecare ou. Se da iar prin faina,apoi prin ou batut cu putina apa,apoi prin pesmet. Dupa un sfert...
briose si chec aperitiv
Batem ouale impreuna cu sarea, adaugam apoi smantana, salamul taiat fasii, ardeiul tocat marunt, maslinele si ele tocate marunt, faina amestecata cu praful de copt si castravetii taiati cuburi mici, piper. Amestecam bine. Turnam apoi laptele si amestecam totul. Intr-o tava de chec,...
Bulz ardelenesc
se pune un prim strat de mamaliga intr-un vas uns cu unt ,apoi se imparte peste acesta 2/3 din cantitatea de brinza . cirnatii se prajesc impreuna cu kaizerul si se taie feliute.jumatate din acestea se pun peste brinza.apoi se acopera cu mamaliga ramasa ,se pun cirnatii si kaizerul ramas peste...