Mini-cozonacei

de RuxyRux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 4242 vizualizari

 

Simpli, pufosi, deliciosi...desigur se pot umple dupa dorinta personala cu crema de ciocolata sau asa cum am procedat eu pot fi transformati in friganele pentru micul dejun...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina( tip spelta)sau alba
  • 100 gr unt topit
  • 150 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • extract natural de vanilie
  • extract de flori de portocal
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
  • 1 lingura de ulei pentru uns mainile
  • un praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-cozonacei:

Faina se cerne intr-un vas. se adauga ingredientele uscate,  aromele, apoi cele lichide si se framanta in jur de zece minute aluatul.

Lasam la crescut 45 de minute.

Luam cate o bucata din aluat cat o minge de ping-pong si o asezam in forma de silicon unsa cu ulei.

Se mai lasa 15 minute la crescut apoi se coc pana se rumenesc la 180 de grade...miros imbietor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-cozonacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir