Pe scurt ...DELICIOASE !!!
Ardeiul il spalam ,il uscam cu un servet de hartie si il punem la copt pe toate partile pe flacara aragazului.Cand ardeiul s-a copt ,il punem intr-un bol cu apa rece pentru circa 10 minute ,dupa care il curatam de coaja .Rupem ardeiul fasii ( eliminand semintele ) si il punem deoparte .
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si cateii de usturoi curatati si zdrobiti.Cand usturoiul a prins culoare il indepartam .
Adaugam fasiile de ardei si sucul de rosii .Potrivim de sare si piper ,adaugam zaharul si daca este nevoie , putina apa .Lasam sosul sa scada pana ajunge la consistenta dorita .Adaugam putina nucsoara si amestecam cu o lingura de lemn.
Intre timp punem apa la fiert .Cand apa fierbe,punem sare si adaugam pastele.Lasam la fiert 8 minute ( sau conform indicatiilor de pe ambalaj) amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .
Cand pastele au fiert, le scurgem de apa si le adaugam la sos amestecand totul bine .
Se servesc calde !
Pofta buna !