Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor ...iar ieri imi cereau din nou :) .
Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel.
Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit .
Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie uscata 1\2 plic) si incepem sa framanam aluatul pana devine nelipicios .
Separat amestecam bine untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana ce obtinem o crema .
Cu ajutorul unui sucitor intinedem aluatul intr-o foaie subtire pe care intindem crema de unt .
Rulam aluatul si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem felii dupa marimea dorita .
Asezam aluatul intr-o tava neunsa si lasam sa se odihneasca pentru 30-40 minute la loc cald .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .( folositi o scobitoare pentru a vedea de aluatul este copt in interior) .
Lasam sa se raceasca ( daca avem rabdare :) ) si servim .
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola