By Miha >:D
Punem intr-un bol faina cernuta si adaugam zaharul,sarea si drojdia . Amestecam bine ingredientele.
Separat punem la foc mic laptele pentru a se incalzi ( trebuie sa fie caldut si NU fierbinte) si il amestecam cu uleiul.
Adaugam laptele putin cate putin peste faina si incepem sa framantam .
Dupa framantare trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios . Daca aluatul este prea dur adaugati lapte .Daca este insa prea moale mai adaugati faina .
Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit la loc cald pentru cel putin o ora .
Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a scoate aerul.
Impartim aluatul in bucati mici .
Luam fiecare bucata si o intindem cu mana . O prajim pe ambele parti in ulei bine incins si scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Procedam astfel cu toate bucatile de aluat .
Cand s-au racit , le pudram cu zahar pudra ( optional )
Pofta buna !
1
Pentru un plus de aroma adaugati coaja rasa de lamaie in aluat :) .