Cum gradina a fost plina cu capsuni ....am facut aceasta prajitura ...tare buna si aromata ...
Spalam capsunele ,le scurgem bine de apa, indepartam coditele apoi taiem in jumatate pe lungime .
Intr-un castron punem ouale intregi si un varf de sare.Mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima pana ce ouale au devenit spuma si s-au deschis usor la culoare.
Adaugam cele sase linguri cu ulei si mixam in continuare.
Separat amstecam faina cu drojdia (praful de copt), adaugam totul in castronul cu oua si amestecam usor .
Tapetam o tava dreptunghiulara ( sau ce forma dorim ) cu hartie de copt . Daca nu aveti hartie de copt , ungeti bine tava cu unt si tapetati cu faina.
Turnam compozitia in tava si nivelam bine. Asezam jumatatile de capsune cu partea taiata in jos pe intreaga suprafata .
Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 25 minute .
Cand prajitura este gata, scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se racoreasca.
Pudram cu zahar pudra (optional), taiem prajitura cu un cutit bine ascutit si servim.
Pofta buna !