Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

de - Andreea - in Porc, 6 Oct 2014 | 5096 vizualizari

 

Robiola este o branza de origine italiana , produsa din lapte de vaca sau lapte de capra sau lapte de oaie sau mix . Consistenta este una cremoasa .

 

INGREDIENTE

  • 480 gr carne porc
  • 400 gr branza tip robiola
  • 250 gr malai
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita condimente uscate
  • apa
  • sare
  • ulei ( pentru prajit )
  • unt ( pentru uns tava )
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu robiola si carne la cuptor:

Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si acoperim cu apa.Presaram condimentele si lasam la foc mic pana ce carnea devine frageda . Cand carnea e gata o scoatem pe o farfurie si o acoperim pentru a se mentine calda . 

Separat punem apa la fiert .Punem sare si presaram putin malai. Cand apa incepe sa fiarba adaugam restul de malai putin cate putin amestecand in continuu .Lasam sa fiarba la foc mic catre potrivit . Cand malaiul a fiert si mamaliga este aproape gata punem untul si amestecam bine . 

Ungem cu unt  un vas pentru cuptor in care turnam mamaliga . 

Cu ajutorul unei linguri asezam mamaliga in vas facand o adancitura in mijloc .

Asezam un strat de branza Robiola si in centru punem carnea cu cateva linguri din uleiul in care s-a prajit . 

Dam vasul in cuptorul incins in prealabil la 170 grade pentru 10-15 minute . 

Se serveste calda ! 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Mixul de condimente uscate folosit este rozmarin,salvie,dafin,usturoi,oregano,patrunjel,busuioc,maghiran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu robiola si carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fleica la tava cu bere