Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

de - Andreea - in Porc, 6 Oct 2014 | 4675 vizualizari

 

Robiola este o branza de origine italiana , produsa din lapte de vaca sau lapte de capra sau lapte de oaie sau mix . Consistenta este una cremoasa .

 

INGREDIENTE

  • 480 gr carne porc
  • 400 gr branza tip robiola
  • 250 gr malai
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita condimente uscate
  • apa
  • sare
  • ulei ( pentru prajit )
  • unt ( pentru uns tava )
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu robiola si carne la cuptor:

Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si acoperim cu apa.Presaram condimentele si lasam la foc mic pana ce carnea devine frageda . Cand carnea e gata o scoatem pe o farfurie si o acoperim pentru a se mentine calda . 

Separat punem apa la fiert .Punem sare si presaram putin malai. Cand apa incepe sa fiarba adaugam restul de malai putin cate putin amestecand in continuu .Lasam sa fiarba la foc mic catre potrivit . Cand malaiul a fiert si mamaliga este aproape gata punem untul si amestecam bine . 

Ungem cu unt  un vas pentru cuptor in care turnam mamaliga . 

Cu ajutorul unei linguri asezam mamaliga in vas facand o adancitura in mijloc .

Asezam un strat de branza Robiola si in centru punem carnea cu cateva linguri din uleiul in care s-a prajit . 

Dam vasul in cuptorul incins in prealabil la 170 grade pentru 10-15 minute . 

Se serveste calda ! 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Mixul de condimente uscate folosit este rozmarin,salvie,dafin,usturoi,oregano,patrunjel,busuioc,maghiran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu robiola si carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan