publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Ardei pane
Ardeii ii taiem in doua pe lung, indepartam cotorul,curatam de nervuri si seminte si ii spalam . Separat amestecam intr-un bol faina,laptele,parmezanul si potrivim de sare .Cantitatea de lapte depinde de tipul de faina folosit .Trebuie sa obtinem o compozitie asemanatoare celei pentru...
Ardei umpluti cu ciuperci si ton
Jumatatile de ardei le curatam se seminte si nervuri , le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa . Intre timp punem ulei de masline intr-o tigaie si punem cateii de usturoi curatati de coaja.Lasam la foc iute 2-3 minute ( astfel uleiul va lua aroma usturoiului ). Adaugam...
Papparedelle cu ciuperci si crema de branza
Punem apa la fiert .Cand apa va incepe sa fiarba,punem sare si apoi pastele .Le fierbem pentru 6 minute dupa care le scurgem de apa . Intre timp punem ulei in tigaie si calim ciupercile curatate,spalate si tocate. Cand s-a evaporat apa lasata de ciuperci , adaugam pancetta taiata fasii ....
Mix de legume
Eu am folosit fasole,mazare si porumb dulce din conserva fiind deja fierte . Ardeii curatati de seminte si nervuri ii spalam si ii taiem marunt . Ceapa o curatam de coaja ,taiem capetele ,o spalam si o tocam marunt . Morcovul il curatam,il spalam,il taiem in jumatate pe lung si apoi il...
Chiftelute in aluat de bere
Incepem prin a pregati compozitia pentru chiftelute. Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata marunt si sare,piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul....
Compot de nectarine
Din cantitatile de mai sus au iesit 6 sticle. Nectarinele le spalam,le taiem in jumatate,eliminam samburele si apoi le taiem felii .Dupa plac si marime le puteti pune si jumatati . Eu am cantarit 2 kg nectarine dupa ce am indepartat samburii. Sticlele spalate si bine uscate,le umplem cu...
Tarta cu cartofi
La inceput scoatem foietajul din frigider pentru a se dezgheta si a ajunge la temperatura camerei. Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem fasii subtiri. Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit .Cand uleiul s.a incins punem cartofii,cele trei foi de salvie,presaram sare si piper si lasam...
Tort cu crema si ananas
Incepem prin a prepara crema de ciocolata. Punem intr-o tigaie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu 250 ml frisca lichida.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit ,facand insa atentie ca frisca sa nu inceapa sa fiarba. Lasam sa se raceasca si dam la frigider...
Merluciu cu legume si sos de rosii
Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici . Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam...
Placinta cu ricotta si stafide
Intr-un ibric punem laptele impreuna cu apa si untul dam la foc mic .Amestecam pana ce untul s-a topit. Adaugam 4-5 linguri cu faina si grojdia proaspata.Amestecam bine si lasam circa 10 minute la crescut . Intr-un bol punem restul de faina,zaharul,un varf de sare,drojdia uscata,ouale...
Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta
Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp ,curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Ardeii curatati si spalati ii tocam la fel ,marunt. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim legumele impreuna amestecand din...
Paste cu masline si mozzarella
Punem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba,punem sare si apoi punem pastele.Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp,spalam maslinele si le taiem in jumatate. Mozzarella o scurgem de apa de conservare,o spalam si o taiem cuburi. Cand pastele s-au fiert,le scurgem...
Prajitura cu lapte cald
Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima,pentru 7-8 minute,pana ce devin de culoare deschisa si pufoase iar zaharul...
Varza cu carnati si rosii cherry
Varza o curatam de frunzele de la suprafata,apoi o tocam fin, presaram sare si frecam.Lasam astfel pana preparam carnatii. Carnatii ii spalam si ii feliem rondele.Punem intr-o tigaie uleiul si cand acesta s-a incins punem rondelele de carnati si le prajim pe ambele parti .Le scoatem pe o...
Paste cu carnati si ardei gras
Ardeiul il spalam,indepartam cotorul si semintele si il taiem fasii. Carnatii ii taiem rondele subtiri si ii prajim in putin ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.Cand sunt gata se scot pe un servet de hartie. In uleiul in care am prajit carnatii punem ardeiul .Lasam la calit...
Chiftelute din legume cu kaizer
Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute.Trebuie sa fie fierti insa nu integral. Morcovul il spalam,il curatam si il dam prin razatoare.La fel procedam si cu dovlecelul insa fara a-l curata de coaja. Ardeiul il spalam,il curatam de seminte,indepartam cotorul...
Kaiserschmarrn
Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine. Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare. Amestecam albusurile la compozitia de galbenusuri adaugand apoi stafidele( amestecate in prealabil cu...
Cartofi umpluti la cuptor
Curatam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute . Separat ceapa o spalam si o tocam marunt. Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins,punem ceapa si o calim impreuna cu pancetta taiata fasii . Amestecam din cand in...
Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor
Incepem prin a curata ciupercile de pielita ,le spalam si le taiem in doua pe lung apoi le feliem ( sau doar le feliem,in functie de marimea lor ) . Separat punem o tigaie la foc potrivit.Topim untul si adaugam ceapa curatata,spalata si tocata marunt.Lasam pana ce ceapa prinde o culoare...
Frigarui la gratar
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un servet de hartie si il taiem in cuburi potrivit ca marime.La fel procedam si cu felia de carne de porc. Carnatii ii taiem rondele. Rosiile le spalam,eliminam coditele si le taiem in doua. Castravetii ii spalam,ii taiem in doua pe lung si apoi ii...
Paste cu sos de rosii cherry
Punem apa la fiert .Cand aceasta a inceput sa fiarba,punem sare si apoi adaugam pastele. Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca. Intre timp calim usturoiul in putin ulei de masline. Adaugam rosiile spalate si taiate in jumatate. Le zdrobim cu ajutorul unei...
Salata de orez cu legume si ton
Punem orezul la fiert in apa cu sare.La 2 cani cu orez am folosit aceeasi cantitate de apa.De preferinta sa folositi un tip de orez special pentru salate.Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand orezul a fiert il trecem sub un jet de apa rece pentru a opri...
Musaca de cartofi cu carne si dovlecei
Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel. Punem ulei intr-o tigaie si prajim pe rand feliile de dovlecel si cele de cartofi ,pana se rumenesc usor...
Salata cu ton si iaurt grecesc
Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva si il maruntim cu ajutorul unei furculite. Adaugam porumbul dulce, rosiile spalate si feliate, castravetii curatati de coaja si feliati. Punem uleiul de masline si amestecam bine ingredientele. Adaugam la urma iaurtul, sare si piper...
Chec aperitiv
Ciupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi . Branza ( eu am folosit o branza asemanatoare la telemea ) o dam prin razatoarea cu gauri mari sau dupa preferinta o taiem cuburi mici. Intr-un bol punem ciupercile, ardeiul, porumbul dulce si branza. Separat batem ouale spuma...
Paste cu sos de vinete
Spalam vanata,o feliem si apoi o taiem cuburi mici. Calim usturoiul in ulei si adaugam apoi vanata.Lasam la foc iute pana ce vanata e calita si prinde o culoare aurie. Adaugam sucul de rosii,sarea,cateva frunze de busuioc proaspat si lasam la foc mic pana ce sosul obtine consistena dorita....
Desert gogosi berlineze
Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ). Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol. Amestecam ingredientele bine cu ajutorul unui tel. Separat amestecam...
Omleta cu salata verde la cuptor
Crenvustii ii taiem rondele nu foarte subtiri si prajim in putin ulei incins.Cand s-au prajit ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Salata verde o spalam bine frunza cu frunza, o scurgem bine de apa si o rupem bucati mici . Separam batem spuma cele 6 oua...
Oua umplute cu capere
Ouale se pun la fiert in apa rece.Cand apa a inceput sa fiarba le mai lasam inca 7 minute dupa care le trecem sub jet de apa rece.Astfel ouale se vor decoji mai usor. Curatam ouale de coaja si le taiem in jumatate pe lungime. Intr-un castron punem galbenusurile ,caperele spalate de...
Cuib de tagliatelle cu ton si mozzarella
Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Adaugam tonul cu tot cu uleiul de conservare si amestecam cu o lingura de lemn. Lasam 2-3 minute si adaugam apoi sucul de rosii.Amestecam si condimentam. Spre sfarsit punem frunzele de busuiocul verde....