Multumesc Cristina ( Cristeena_20 ) pentru inspiratie ... Sunt pur si simplu delicioase !!!
Pentru sosul Bechamel :
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt .Usturoiul il curatam de coaja.
Punem o tigaie la foc potrivit.Punem la calit usturoiul impreuna cu fasiile de ansoa.
Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn .
Cand ceapa este aproape calita,adaugam tonul si lasam astfel circa 5 minute.La sfarsit adaugam sucul de rosii si amestecam bine. Potrivim de sare si piper .
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si asezam cu un strat de paste ( la mine au intrat 4 foi si un sfert ) .Asezam apoi un strat de sos cu ton , bucati de mozzarella si acoperim cu un al doilea strat de paste.Apoi iar un strat de sos cu ton si mozzarella.Incheiem cu un strat de paste.
Pregatim sosul Bechamel : intr-o tigaie antiaderenta punem si topim untul la foc mic ,Adaugam faina si amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi putin cate putin laptele amestecand continuu .La urma adaugam putina nucsoara si sare dupa gust.
Acoperim ultimul strat de paste cu sosul Bechamel si presaram parmezan .
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute ,pana ce s-a rumenit usor la suprafata.
Se serveste calda .
Pofta buna !