Paste la cuptor

de - Andreea - in Penne, 8 Oct 2014 | 27698 vizualizari

 

Un pranz satios si delicios ... pentru astazi paste la cuptor !

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste scurte
  • 1\2 ardei gras
  • 2 catei usturoi
  • 4 fire ceapa verde
  • 200 gr rosii tip cherry
  • 4 linguri suc de rosii
  • 100 gr parmezan
  • busuioc proaspat
  • 1\2 lingurita knorr
  • ulei masline
  • sare
  • zahar
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor:

Punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele.Le lasam la fiert pentru 10 minute ( sau in functie de tipul de pasta folosit , lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj ) .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Separat spalam ardeiul , il curatam si il tocam marunt . 

Ceapa verde o spalam si o tocam marunt . 

Rosiile le spalam ,le indepartam coditele si le taiem in jumatate .

Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit . Adaugam usturoiul curatat si ardeiul . Presaram sare si lasam la calit .

 Adaugam apoi ceapa si rosiile si lasam 5 minute la calit .Apoi adaugam putina apa si lasam 10 minute la foc potrivit amestecand din cand in cand . 

Dupa acest timp , punem sucul de rosii si potrivim de sare,piper si daca sucul de rosii este prea acrisor , adaugam si putin zahar . 

Lasam la fiert la foc mic pana ce sosul scade . 

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si punem pastele scurse de apa in care au fiert . 

Peste paste punem sosul de rosii si acoperim totul cu un strat de parmezan .

Punem frunze de busuioc si dam la cuptor la 200 grade pentru 10 minute .

Se servesc calde . 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Serpentelli cu legume si cascaval