Friptură de miel

de botcrina in Oaie, 7 Mai 2013 | 3483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 150 ml ulei
  • 300 ml vin roşu
  • 1 lămâie
  • sare, piper după gust
  • 1 căpăţână usturoi
  • 100 g slănină afumată
  • delikat cu gust de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel:

Se spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri,  apoi se împănează cu acestea carnea de miel.

Tocăm verdeaţa mai grosier.

Punem într-o tavă uleiul, adăugăm verdeaţa şi condimentele, după care rostogolim carnea de miel prin acestea, apoi stoarcem lămâia peste carne şi ce rămâne din aceasta  tăiem peste carne.

Încingem cuptorul la 190 de grade, punem carnea la prăjit, aproximativ 50 de minute.

Carnea se întoarce şi pe cealaltă parte ca să se rumenească bine.

Când este aproape gata turnăm vin şi mai lăsăm la cuptor circa 10 minute.

Îndepărtăm verdeaţa şi se serveşte călduţă cu aperitiv de care doriţi.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu vin si usturoi