Mi-am dorit sa fac ceva usor fără cremă, ca să poată păpa şi copilaşul, aşa că am căutat prin caietul de prăjituri şi am găsit această reţetă.
Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs.
Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în unul mai mic.
Frecăm gălbenuşurile cu uleiul până ajung la consistenţa unei maioneze, adăugăm praful de copt şi stingem cu zeama de lămăie.
Batem albuşurile până devin ca o spumă tare, încorporăm zahărul şi mai batem până spuma nu mai cade de pe bătător.
Amestecăm ingredientele astfel: întâi turnăm gălbenuşurile şi făina şi amestecăm uşor de jos în sus, apoi încorporăm cireşele şi dulceaţa.
Ungem o tavă de chec sau guguluf cu ulei şi tapetăm cu făină, după care răsturnăm compoziţia în ea.
Presărăm deasupra cacao şi amestecăm uşor dar nu până la fund.
Introducem tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximtiv 30 de minute, la o temperatură de 170 de grade.
Poftă bună!
1
am pus cireşele şi gemul în compoziţie şi nu deasupra pentru că am folosit o tavă de guguluf, iar când a fost gata copt checul, l-am răsturnat pe un platou, astfel fructele au rămas deasupra;