Pt. gnocchi
Sosul Bolognese
Gnocchi
Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit.
Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină.
Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina, frământăm până obţinem un aluat potrivit.
Împărţim aluatul în două părţi egale, după care modelăm surcele lungi pe care le tăiem pernuţe. Pernuţele se modelează cu mâna sub ce formă dorim, eu le-am făcut ovale.
Când terminăm de modelat aluatul, punem apă să fiarbă pentru gnocchi.
Sosul Bolognese
Într-o tigaie încingem uleiul şi sotăm ceapa tăiată cubuleţe, când devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, o sotăm şi pe aceasta puţin, apoi stingem cu ketceapul şi sosul de roşii, condimentăm compoziţia, adăugăm cimbrul.
Când fierbe apa, se introduc gnocchi, dacă observăm că se ridică la suprafaţă sunt gata .
Scoatem într-o strecurătoare găluştele, spălăm cu apă rece pentru a nu fi lipicioase.
Aranjăm pe un platou gnocchi apoi desupra turnăm sosul Bolognese. Ornăm cu frunzuliţe de pătrunjel.
Poftă bună!
1
gnocchi sunt galuste din cartofi;
2
se lucrează cu făină, deoarece aluatul este foarte lipicios;
3
atât gnocchi cât şi sosul puteţi să-l aromatizaţi cu alte condimente sau ierburi aromate;