Gnocchi cu sos Bolognese

de botcrina in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2013 | 5853 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. gnocchi

  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 400 g făina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • pătrunjel uscat, după gust
  • 50 ml ulei

Sosul Bolognese

  • 3 linguri ulei
  • o ceapă
  • 200 g carne tocată
  • 100 ml ketceap de casa (facut din: roşii, ceapă, morcov, pătrunjel şi comdimente)
  • 200 ml suc de roşii
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • o linguriţă de sare
  • cimbru, după gust (opţional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos Bolognese:

Gnocchi

Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit.

Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină.

Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina, frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Împărţim aluatul în două părţi egale, după care modelăm surcele lungi pe care le tăiem pernuţe. Pernuţele se modelează cu mâna sub ce formă dorim, eu le-am făcut ovale.

Când terminăm de modelat aluatul, punem apă să fiarbă pentru gnocchi.

Sosul Bolognese

Într-o tigaie încingem uleiul şi sotăm ceapa tăiată cubuleţe, când devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, o sotăm şi pe aceasta puţin, apoi stingem cu ketceapul şi sosul de roşii, condimentăm compoziţia, adăugăm cimbrul.

Când fierbe apa, se introduc gnocchi, dacă observăm că se ridică la suprafaţă sunt gata .

Scoatem într-o strecurătoare găluştele, spălăm cu apă rece pentru a nu fi lipicioase.

Aranjăm pe un platou gnocchi apoi desupra turnăm sosul Bolognese. Ornăm cu frunzuliţe de pătrunjel.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

gnocchi sunt galuste din cartofi;

2

se lucrează cu făină, deoarece aluatul este foarte lipicios;

3

atât gnocchi cât şi sosul puteţi să-l aromatizaţi cu alte condimente sau ierburi aromate;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi