Peltea din gutui

de botcrina in Dulceata / Gem, 3 Dec 2012 | 4214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1 jum. lamaie
  • 1vf. de cutit salicil
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din gutui:

Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert.

Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja.

Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica.

Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il punem din nou la fiert cu zaharul, pana se ingroasa bine. La final adaugam salicilul.

Turnam pelteaua in borcane, inchidem ermetic si le punem la dust la cald.

Este delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

04.12.2012, 10:44

botcrina 1

04.12.2012, 11:16

multumesc tuturor

Lau 1

04.12.2012, 20:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui (fara gelifiant)