Peltea din gutui

de botcrina in Dulceata / Gem, 3 Dec 2012 | 4182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1 jum. lamaie
  • 1vf. de cutit salicil
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din gutui:

Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert.

Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja.

Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica.

Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il punem din nou la fiert cu zaharul, pana se ingroasa bine. La final adaugam salicilul.

Turnam pelteaua in borcane, inchidem ermetic si le punem la dust la cald.

Este delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

04.12.2012, 10:44

botcrina 1

04.12.2012, 11:16

multumesc tuturor

Lau 1

04.12.2012, 20:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui