Peltea din gutui

de botcrina in Dulceata / Gem, 3 Dec 2012 | 4041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1 jum. lamaie
  • 1vf. de cutit salicil
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din gutui:

Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert.

Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja.

Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica.

Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il punem din nou la fiert cu zaharul, pana se ingroasa bine. La final adaugam salicilul.

Turnam pelteaua in borcane, inchidem ermetic si le punem la dust la cald.

Este delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui