Desert prajitura parlament

de botcrina in Prajituri, 27 Mai 2013 | 71679 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 albuşuri
  • 7 linguri zahăr pudră
  • 7 linguri nucă de cocos
  • 50 de grame stafide
  • 3 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri finetti
  • 200 g biscuiţi
  • 100 ml cafea
  • 100 g nuca (sau cuburi de ciocolata cu alune sau alune prajite)

Crema

  • 7 gălbenuşuri
  • 7 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri apă
  • 250 ml frişcă lichidă

Decor

  • ciocolată rasă
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura parlament:

Blatul: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si presaram cuburi de ciocolata cu alune. Amestecăm făina cu praful de copt. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul şi mai batem până se încorporează bine. Când albuşurile s-au intarit, introducem în compoziţie făina în ploaie, apoi nuca de cocos şi stafidele. Amestecăm cu o lingură de lemn şi turnăm compoziţia în tavă peste cuburile de ciocolată cu alune.

Punem tava în cuptorul încins la 170 de grade aproximativ 35 de minute.

Crema: Gălbenuşurile cu zahărul se amestecă până se topeşte zahărul apoi adăugăm 3 linguri de apă. Facem această cremă pe aburi, iar când capătă o consistenţă potrivit de tare o luăm şi o punem la răcit. Batem frişca lichidă până se întăreşte, apoi o amestecam cu crema de gălbenuşuri racita.

Asamblare: Punem blatul pe un platou, peste acesta întindem un strat de finetti, apoi acoperim cu biscuiţii tăvăliţi prin cafea, peste biscuiţi turnăm crema şi deasupra radem ciocolată.

Se lasă câteva ore la frigider înainte de servire.

Poftă bună!!!

 

 

 

TIPS-URI

1

 Eu am pus cuburi de ciocolată cu alune în loc de sâmburi de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura parlament" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

maerean_alina_maria 1

25.11.2013, 17:47

arata bine sar putea sa o fac de craciun!!! acum e post si e pacat!

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:26

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

laura2002 1

31.05.2015, 10:10

Bunaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie