Prajitura cu branza dulce si iaurt

de babi5 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 10263 vizualizari

 

Am pus la favorite budinca Menei29 si prajitura Rudy si pentru ca nu a fost posibil sa le prepar pe amandoua am testat (ca se poarta testele acum) si am pregatit o prajitura cu ingrediente din amandoua. Nu ma laud, dar a iesit ceva bun, bun tare. Multumesc Merisor, Mena si tuturora care ati pregatit prajitura Rudy. Am folosit tava de 45/35 cm, alta tava mai mica nu am

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 gr margarina
  • 1 iaurt activia natural 140 gr.
  • 1 iaurt zuzu 400 gr
  • 500 gr branza dulce
  • 150 gr stafide aurii
  • 1 esenta migdale Dr.Otkker (fiola)
  • 1 esenta rom Dr. Otker (fiola)
  • 2 zahar vaniliat
  • 5 oua
  • 2 praf copt
  • 1 praf sare
  • 450 gr zahar
  • 15 linguri gris (150 gr)
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si iaurt:

Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde (daca mai trebuie se mai adauga  putina apa minerala sau lapte sau faina daca este cazul) eu am adaugat putina apa minerala. Se acopera cu o folie si se da la rece pentru 30 minute.

Branza o punem intr-un castron, adaugam iaurtul Zuzu, 300 gr zahar, 3 galbenusuri, stafidele pe care le-am inmuiat inainte intr-un picut de apa si esenta de rom, zaharul vaniliat, grisul, un praf de copt si albusul de la cele 5 oua batut spuma.

Scoatem aluatul din frigider si-l impartim in doua parti egale. Intindem o foaie si o asezam in tava  de (45/35 cm) tapetata din timp cu hartie de copt. Peste punem compozitia cu branza, apoi din cealalalta jumatate de aluat intindem cea de-a doua foaie pe care o taiem fasiute si le asezam peste compozitia de branza sub forma de sah.

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam sa se coaca pana prajitura devine frumos aurie si marginile prajiturii se dezlipesc de tava. Scoatem, lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Taiem dupa imaginatia fiecaruia.

Buna, buna tare! Pofta sa aveti si o recomand cu toata dragostea, nu ezitati sa o faceti!

TIPS-URI

1

Daca aveti un pinten de taiat ravioli se pot taia fasiutele de deasupra, sunt mai aspectoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si mascarpone