Cartofi frantuzesti, cu afumatura

de Ina in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2012 | 14533 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • 1,5 kg cartofi
  • 300 g kaizer afumat
  • 300 g branza telemea
  • 200 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua 
  • sare
  • piper
  • marar/ patrunjel
  • 80 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti, cu afumatura:

Curatam cartofii de coaja si-i fierbem  ( nu foarte tare ), apoi ii feliem.

Ungem un vas de yena cu unt  si asezam in straturi felii de cartof fiert, apoi felii de kaizer  si branza  telemea faramitata. Intre straturi condimentam cu piper si sare . ( Daca telemeaua si kaizerul sunt sarate, cartofi-si vor lua sare de la acestea, nefiind nevoie sa adaugam sare in mancare).

Repetam iar cu un strat de cartofi, altul de kaizer si branza, pana terminam ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. 

Radem cascavalul si-l imprastiem peste ultimul strat de cartofi.

Batem 3 oua crude cu smantana  si putina sare ( sau delikat ) si turnam totul in vas, avand grija sa acoperim intreaga suprafata. Ne jucam apoi la decorat, cu piper, marar/ patrunjel, sos de rosii si/ sau ce mai avem la indemana.

Dam la cuptor pentru cca 40-50 minute, la foc potrivit. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati si oua la cuptor