Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Dulciuri

Prajitura cu branza si ananas

In Prajituri la 26 Mai 2011

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga uleiul,frisca,latele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri. Albusurile spuma se...

Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi

In Prajituri la 24 Mai 2011

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Gabenusurile se mixeaza cu zaharul 10 minute pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga uleiul si leptele si se continua mixarea. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se cerne peste...

Rasturnata cu ananas

In Prajituri la 21 Mai 2011

Zaharul brun se pune intr-o   cratita la foc mic pana se topeste,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Intr-o tava(eu am avut cu peretii detasabili asa ca am tapetat-o pe exterior cu folie de aluminiu si am pus-o in tava mare de la aragaz) se aseaza feliile de ananas in cerc si peste se...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 16 Mai 2011

Umplutura: Merele se curata si se scot cotoarele,apoi se taie cubulete. Merele se stropesc cu zeama de lamaie,se amesteca cu zaharul,stafidele inmuiate in apa calda,scortisoara,grisul si coaja de lamaie rasa. Se pune cratita pe foc si se calesc cateva minute. Aluat: Faina se amesteca cu un...

Batoane dietetice cu gem si fulgi de cereale

In Dulciuri la 11 Mai 2011

Margarina se mixeaza cu zaharul 5 minute,apoi se adauga oul si se mixeaza pana la incorporare completa,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza fulgii de cereale si vanilia. O tava se tapeteaza cu hartie de copt. Pe fundul tavii se intinde 2/3 din...

Muffins cu branza si stafide

In Dulciuri la 10 Mai 2011

Umplutura: In vasul mixerului se pun toate ingredientele si se mixeaza,apoi se adauga stafidele inmuiate in apa calda si scurse. Aluat: Intr-un vas incapator se pune faina amestecata cu drojdia uscata. In mijloc se face o adancitura. Galbenusul se fraca cu zaharul,se adauga margarina...

Chec cu migdale si stafide

In Prajituri la 9 Mai 2011

Stafidele se pun intr-un castron cu apa calda si se tin 1-2 ore,apoi se scurg. Untul/margarina moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta incepe sa se topeasca,apoi se incorporeaza ouale pe rand. Smantana se pune peste amestecul de oua si se omogenizeaza.Migdalele maruntite...

Croissante cu ciocolata

In Dulciuri la 9 Mai 2011

Aluat: Intr-un castron mare se amesteca faina,zaharul si drojdia uscata. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna laptele caldut treptat,amestecand cu o lingura. Se framanta aluatul pana devine neted,adaugand treptat si sarea. Aluatul se pune in castron,se acopera...

Spirale cu ciocolata

In Dulciuri la 7 Mai 2011

Umplutura: Laptele se pune intr-o cratita sa se incalzeasca. Albusul se bate cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul. Peste albusul de ou se cerne faina amestecata cu cacaua si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema de cacao si se pun pe foc. Se amesteca la...

Cornuri cu nuca

In Dulciuri la 6 Mai 2011

Umplutura: Nucile macinate se amesteca cu biscutii faramitati,cacaua si zaharul. Margarina se topeste si se toarna peste amestecul de nuci. Se amesteca bine,daca este prea uscata se mai pune putin lapte cald. Aluat: Manual: Intr-un castron incapator se pune...

Băscuţe cu brânză şi stafide

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Umplutura: Stafidele se pun in apa calduta si se lasa 25 minute. Branza se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si ouale. Se adauga grisul si faina,se omogenizeaza,apoi se pun in compozitie si stafidele scurse. Aluat : Intr-un vas mare se pune faina amestecata cu...

Rolls cinnamon

In Dulciuri la 4 Mai 2011

Aluat: Manual:  Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute....

Cozonac cu nuca,cacao si rahat

In Dulciuri la 3 Mai 2011

Umplutura: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,adaugand treptat zaharul. Peste spuma de albusuri se pune cacaua si 1 lingura de nuci macinate. Se amesteca cu o lingura de lemn avand grija sa nu se lase compozitia. Aluat: Margarina se topeste intr-o cratita pe...

Painici dulci pentru micul dejun

In Dulciuri la 3 Mai 2011

Manual : Intr-un castron se pune  faina,se amesteca cu zaharul si sarea.Laptele se amesteca cu margarina topita si se toarna in gaura facuta in mijlocul fainii.Se amesteca cu o lingura dinspre interior spre exterior.Se framanta pana obtinem un aluat neted si elastic.Bila de aluat se...

Prajitura cu mascarpone si caise

In Prajituri la 26 Apr 2011

Blat: Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si se transforma totul intr-o compozitie cremoasa,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu...

Tarta cu lamaie

In Prajituri la 18 Apr 2011

Blat : Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam uleiul si apa si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in crema de galbenusuri. Albusurile se...

Panna Cotta

In Dulciuri la 11 Apr 2011

Laptele si zaharul se pun intr-o cratita si se pun pe foc pana se topeste zaharul,apoi se adauga frisca lichida si se tine pe foc doar cat sa se incalzeasca,nu trebuie sa fiarba. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri apa rece,apoi se dizolva la microunde cateva secunde sau pe bai de...

Prajitura cu iaurt si piersici

In Prajituri la 10 Apr 2011

  Crema: Iaurtul la temperatura camarei se amesteca cu 6 linguri de zahar pudra.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece si apoi se dizolva pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde(NU TREBUIE SA FIARBA!!!).Intr-un castron se pun cateva linguri de iaut si...

Tarta cu ciocolata,branza si caramel

In Prajituri la 28 Mar 2011

Blatul: Intr-un castron se pune ciocolata(se opreste 50 g) si untul/margarina si se baga la cuptorul cu microude 60 sec amestecand din cand in cand.Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte. Ouale se mixeaza cu zaharul aprox 10 minute pana se transforma intr-o compozitie...

Chec cu nuca si albusuri

In Dulciuri la 27 Mar 2011

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,adaugand treptat zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusurile batute rigid si se amesteca cu o lingura de lemn,dinspre margini spre interior.La sfarsit se incorporeaza uleiul,vanilia si nuca tocata grosier. O tava de...

Tort Padurea Neagra

In Torturi la 19 Mar 2011

Blatul: Faina se amesteca cu zaharul,cacaua si praful de copt,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Compozitia o sa fie mai lichida decat la un blat cu oua. Aluatul se toarna intr-o forma cu diametrul de 24-26 cm,tapetata cu gartie de copt sau unsa si tapetata cu faina....

Prajitura cu crema de branza

In Prajituri la 18 Mar 2011

Aluat: Oul se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Se adauga margarina moale si se continua mixarea,apoi se incorporeaza si smantana.Praful de copt se stinge in o lingurita otet si se pune peste amesteca.Se lasa mixerul deoparte si se ia o lingura;incorporam treptat faina si framantam un...

Placinte cu budinca de vanilie

In Dulciuri la 17 Mar 2011

Budinca: Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit. Aluat: Intr-un castron se pun 3-4 linguri de lapte caldut,1 lingura zahar si drojdia sfaramata;se amesteca si se lasa 15 minute sa dospeasca. Intr-un vas incapator se amesteca zaharul cu...

Prajitura cu iaurt si visine

In Prajituri la 13 Mar 2011

Blat : Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga uleiul si apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.Amestecul se incorporeaza in crema de oua.Albusurile se...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 11 Mar 2011

Zaharul se mixeaza cu untul moale,apoi se adauga oul si galbenusul si se continua mixarea pana zaharul se topeste.Laptele se adauga si el la compozitia de unt si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in compozitie.Zeama de lamaie se...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Aluat: Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si...

Waffe cu picaturi de ciocolata

In Dulciuri la 7 Mar 2011

Ouale se mixeaza 1 minut cu un praf de sare,se adauga zaharul si se continua mixarea. Untul/margarina se baga la microunde pentru cateva secunde,apoi se pune in compozitia de oua impreuna cu laptele.Se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia de mai...

Cupcakes cu lemon curd

In Prajituri la 7 Mar 2011

Lemon curd: Untul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul;se tin pe foc pana se dizolva,apoi se adauga oul batut,zeama si coaja rasa de la lamaie.Se lasa la foc mic,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit. Muffins: Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se...

Mini-tortulete cu ciocolata si caramel

In Torturi la 25 Feb 2011

  Blat: Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in compozitia de oua!Se omogenizeaza. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna...

Eclere cu crema de vanilie

In Prajituri la 21 Feb 2011

Cojile: S e pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot.Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat...

Afisate 61 - 90 din 261 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]