Chec cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Mar 2011 | 4794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 175 g unt/margarina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 12 linguri lapte
  • 1 lamaie
  • 7 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Zaharul se mixeaza cu untul moale,apoi se adauga oul si galbenusul si se continua mixarea pana zaharul se topeste.Laptele se adauga si el la compozitia de unt si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in compozitie.Zeama de lamaie se amesteca cu grija in compozitie pentru a nu se taia.

O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt si e toarna compozitia.Se lasa la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru aproximativ 45 minute.
Checul are o consitenta umeda si un gust pronuntat de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitana cu rahat si lamaie