Prajitura cu iaurt si piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Apr 2011 | 26879 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 350 g piscoturi
  • 370 g iaurt
  • 500 g piersici
  • 15  g gelatina
  • 300 ml frisca + 100 ml frisca pentru decor
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piersici:

 

Crema:
Iaurtul la temperatura camarei se amesteca cu 6 linguri de zahar pudra.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece si apoi se dizolva pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde(NU TREBUIE SA FIARBA!!!).Intr-un castron se pun cateva linguri de iaut si se amesteca cu gelatina,amestecand rapid,apoi se incorporeaza in restul de iaurt.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt,se mixeaza putin.


Asamblare:

Pregatim o tava pentru chec pe care o tapetam cu hartie de aluminiu sau cu folie alimentara(atat peretii cat si fundul).Pe baza tavei se pun piscoturi insiropate,ca in imagine,

1/2 din crema de iaurt si jumatatile de caise,apoi se pune inca un strat de piscoturi,restul de crema si caise. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi insiropate(aici am pus 4 piscoturi,nu trei,pt ca e mai lata tava sus:).Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 2 ore,apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna cu o miscare brusca).

100 ml frisca se bat,dar nu foarte tare,se lasa mai moale si se decoreaza prajitura(cu o lingura am format valuri ca in imagini) .Se decoreaza si cu piersici taiate feli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]