Muffins cu branza si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 10 Mai 2011 | 4406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 90 ml lapte
  • 80 ml apa
  • 1 galbenus
  • 120 g zahar
  • 40 g margarina/unt/untura
  • 7 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 125 g crema de branza
  • 1 lingura iaurt
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  •  
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu branza si stafide:

Umplutura:

In vasul mixerului se pun toate ingredientele si se mixeaza,apoi se adauga stafidele inmuiate in apa calda si scurse.

Aluat:

Intr-un vas incapator se pune faina amestecata cu drojdia uscata. In mijloc se face o adancitura. Galbenusul se fraca cu zaharul,se adauga margarina topita,laptele caldut si apa cald. Se amesteca pana se topeste zaharul. Compozitia lichida se toarna cate putin in mijlocul fainii si se amesteca cu un tel sau cu o lingura. Aluatul se framanta 10 minute pana devine neted si nelipicios. Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si se tine intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru infainata si se intinde intr-un dreptunghi.

Pe toata suprafata aluatului se repartizeaza creama de branza si se ruleaza cat mai strans cu putinta. Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri de 2,5-3 cm inaltime. Rulourile se aseaza in formele de muffins tapetate cu hartiute speciale pentru copt. Se lasa 20 minute la dospit,se ung cu albus de ou batut putin si se coc 25-30 minute la foc mediu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide "Profa”