Prajitura cu branza si ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 26 Mai 2011 | 16088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  Crema:
  • 450 g branza cremoasa Dr.Oetker
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g ananas din compot
  •  Decor:
  • 100 ml frisca
  • Ciocolata alba/neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si ananas:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga uleiul,frisca,latele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri. Albusurile spuma se pun in compozitie si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.  Aluatul se imparte in doua si se coc 2 foi intr-o tava(24x24).

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul pana se topeste. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece 10 minute,apoi se dizolva pe bain marie si se amesteca cu 4 linguri de smantana,apoi se incorporeaza in restul de branza.

Frisca se bate spuma tare,apoi se amesteca cu branza. Ananasul scurs se taie bucati mici si se pune in crema de branza. Prima foaie de blat se insiropeaza,se pune crema si cealalta foaie insiropata. Se da la rece aprox 3 ore,apoi se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]