Blat:
Crema:
Decor :
Blat :
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga uleiul si apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.Amestecul se incorporeaza in crema de oua.Albusurile se incorporeaza in aluat si se omogenizeaza cu grija.
O tava dreptunghiulara se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Blatul e coace aprox 35 minute,la foc mediu.Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in 2 foi.
Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se topeste.Gelatina se hidrateaza in ½ cana compot,apoi se dizolva la bain marie(nu trebuie sa fiarba).Gelatina dizolvata se toarna in iaurt,amestecand energic.
Frisca batuta se incorporeaza in crema de iaurt,apoi visinele fara samburi.
Asamblare:
In tava in care am copt blatul se pune hartie alimentara,primul blat insiropat(cu ce sirop doriti),crema,apoi cel de-al doilea blat insiropat.
Prajitura se tine cel putin 3 ore la frigider.
Se decoreza cu frisca,visine,ciocolata.