Mini-tortulete cu ciocolata si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 25 Feb 2011 | 6286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic budinca caramel
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  
  • Decor:
  • 50 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 1 lingura unt
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tortulete cu ciocolata si caramel:

 Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in compozitia de oua!Se omogenizeaza. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit  pentru aproximativ 30 minute,la foc mediu.Se lasa la racit,in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se decupeaza 6 cercuri.

Din folie de aluminiu(am imbetit-o de mai multe ori) am facut 3 inele de marimea blatului decupat!

Crema:

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic,dar cu 350 ml lapte.Se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece,apoi se dizolva la bain marie pentru cateva secunde si se incorporeaza in budinca.Se amesteca bine.Frisca se bate,apoi se incorporeaza in crema racita.

 Asamblare:

Pe un platou se aseaza inelele din folie de aluminiu,un blat insiropat,crema,apoi alt blat insiropat(puteti face un sirop din apa,zahar si vanilie).La fel se procedeaza si cu celelalte 2 tortulete.Se lasa peste noapte la frigider.

Decor:

Tortuletele se imbraca in frisca.Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu laptele si untul,se lasa la racit,apoi se repartizeaza glazura pe cele 3 torturi,lasan sa se prelinga.

Se decoreaza cu frisca,ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tortulete cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Pasiune pentru bucatarie 1

26.02.2011, 14:31

multumesc fetelor,sunteti dragute,dar eu chiar nu sunt multumita de poze,reteta am facut-o acum 2 sapt si nu vroiam sa o postez,dar am zis ca e buna ideea cu mini tortulete si de asta am pus-o

adry88 1

12.06.2011, 13:46

grozav

lili 1

12.02.2012, 15:45

minunate!!!e trecuta la favotite!!!pozele sunt OK!!!arata bine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere caramelizate si frisca