Prajitura cu mascarpone si caise

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 26 Apr 2011 | 36497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina(~10 linguri)
  • 35 g cacao
  • 15 g praf de copt
  •  Crema mascarpone :
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 15 g gelatina
  • caise din compot
  •  Glazura:
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  Decor:
  • frisca
  • pesmet de biscuiti
  • arahide gazurate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si caise:

Blat:

Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si se transforma totul intr-o compozitie cremoasa,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Albusurile se incorporeaza cu o lingura in compozitia de galbenusuri. Aluatul se imparte in 2 parti si se coc 2 foi in tava patrata (24x24 cm) tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la temperatura medie,in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute fiecare.

Crema:

Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece.

Galbenusurile se mixeaza cu 5 linguri zahar pana obtinem o compozitie cremoasa,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se toarna peste crema de galbenusuri si se pune intr-o cratita pe foc mediu,amestecand incontinuu pana se ingroase. Gelatina hidratata se dizolva la bain-marie si se incorporeaza in crema de oua.

Branza mascarpone se mixeaza cu 4 linguri zahar,apoi se adauga crema de oua racit si se mixeaza. Frisca lichida se bate spuma tare si se incorporeaza in crema de mascarpone. Caisele se taie cubulete si se incrporeaza si ele in crema.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza peretii detasabili ai tavii in care am copt blaturile si prima foaie de blat insiropat,crema,blat insiropat. Se da la frigider pentru aprox 1 ora.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se amesteca la foc mic pana cand se topeste ciocolata. Gelatina hidratata se dizolva pe bain marie si se incorporeaza in crema de ciocolata. Se amesteca incontinuu 10 minute pana se raceste partial. Glazura racita partial se toarna peste prajitura si se baga 10 minute la congelator,apoi se scoate si se baga la frigider.

Marginile se imbraca in frisca si se presara cu pesmet de biscuiti. Deasupra se fac cuiburi de frisca cu arahide in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

07.09.2011, 18:33

ce bunatate

Phoncus 1

14.10.2013, 03:22

buna, c inseamna bain marie?

Phoncus 1

14.10.2013, 03:26

a si inca ceva, spune-mi te rog cu ce ai insiropat blatul. ms

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba