Blat:
Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si se transforma totul intr-o compozitie cremoasa,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Albusurile se incorporeaza cu o lingura in compozitia de galbenusuri. Aluatul se imparte in 2 parti si se coc 2 foi in tava patrata (24x24 cm) tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la temperatura medie,in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute fiecare.
Crema:
Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece.
Galbenusurile se mixeaza cu 5 linguri zahar pana obtinem o compozitie cremoasa,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se toarna peste crema de galbenusuri si se pune intr-o cratita pe foc mediu,amestecand incontinuu pana se ingroase. Gelatina hidratata se dizolva la bain-marie si se incorporeaza in crema de oua.
Branza mascarpone se mixeaza cu 4 linguri zahar,apoi se adauga crema de oua racit si se mixeaza. Frisca lichida se bate spuma tare si se incorporeaza in crema de mascarpone. Caisele se taie cubulete si se incrporeaza si ele in crema.
Asamblare:
Pe un platou se aseaza peretii detasabili ai tavii in care am copt blaturile si prima foaie de blat insiropat,crema,blat insiropat. Se da la frigider pentru aprox 1 ora.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se amesteca la foc mic pana cand se topeste ciocolata. Gelatina hidratata se dizolva pe bain marie si se incorporeaza in crema de ciocolata. Se amesteca incontinuu 10 minute pana se raceste partial. Glazura racita partial se toarna peste prajitura si se baga 10 minute la congelator,apoi se scoate si se baga la frigider.
Marginile se imbraca in frisca si se presara cu pesmet de biscuiti. Deasupra se fac cuiburi de frisca cu arahide in mijloc.