Prajitura cu crema de branza

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 5883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 150 g margarina
  • 2 linguri smantana
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~500 g faina
  •  Crema de branza:
  • 500 g pranza proaspata
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza:

Aluat:

Oul se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Se adauga margarina moale si se continua mixarea,apoi se incorporeaza si smantana.Praful de copt se stinge in o lingurita otet si se pune peste amesteca.Se lasa mixerul deoparte si se ia o lingura;incorporam treptat faina si framantam un aluat neted.Se linveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste crema.

Crema de branza:

Branza se amesteca cu zaharul,galbenusurile,faina si grisul.Se obtine o crema mai mult sau mai putin lichida.

O tava(30x20) se unge cu ulei si se aseaza hartia de copt.Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi de marimea tavei.In tava se aseaza prima foaie,crema si ultima foaie.Tava se lasa la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la foc  mediu-mic!partea de sus trebuie sa fie aurie.Tava se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Cand este complet racita se porportioneaza prajitura si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Albinita