Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 24 Mai 2011 | 12125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Vanilie
  • 10 g praf de copt
  •  15 piscoturi
  •  Crema:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 8 piscoturi
  • 100 ml cafea tare
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • Vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.

Gabenusurile se mixeaza cu zaharul 10 minute pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga uleiul si leptele si se continua mixarea. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se cerne peste compozitia de galbenusuri. Albusurile se incorporeaza in crema de galbenusuri si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.

Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie(24x24) si se coace la temperatura medie 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

Galbenusrile se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga amisonul si laptele. Compozitia se pune intr-o cratita,pe foc,si se amesteca incontinuu pana se ingroase ca o smantana,apoi se lasa deoparte pana la racire completa.

Piscoturile se rup bucati se se amesteca cu 100 ml cafea.

Untul se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga crema racita si piscoturile faramitate in cafea.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu laptele si untul si se topeste la bain-marie.

Blatul se insiropeaza cu putina cafea,se intinde ½ din crema,un strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul de crema. Se da la rece apoi se toarna glazura. Desupra glazurii se aseazea capsuni intregi(optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata,cafea si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lilik 1

26.05.2011, 01:36

Pasiune pentru bucatarie 1

26.05.2011, 21:53

fetelor ma bucur tare mult ca va place si va inspira

cristeena20 1

07.01.2013, 15:22

Arata asa de bine!!!!ce buna ideea cu piscoturile...ma duce cu gandul la tiramisu cu surplus de ciocolata...bravo!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci caramelizate si mere