Prajitura cu foi de miere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Feb 2012 | 28292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml miere
  • 100 ml lapte
  • 750 g faina
  • 3 oua
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 g gris
  • 250 g zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 150 g unt
  • +
  • 200 g gem de fructe
  • Zahar pudra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere:

Foi:

Zaharul , mierea, untul si laptele se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Ouale se bat putin cu o furculita si se adauga peste compozitia lichida, racita si se omoegenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia treptata( in prima faza adaugati jumatate din cantitatea de faina si amestecati cu mixerul folosing carligele,apoi adaugati restul si framantati cu mainile infainate).

Aluatul se imparte in 6 parti egale(cam de 230 g fiecare a fost la mine). Se porneste cuptorul, o tava se unge pe baza, la exterior cu unt si se aseaza o hartie de copt. Se intinde fiecare bucata de aluat cat mai subtire, cu acceas dimensiune ca a tavii, se aseaza pe hartia de copt, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor, la temperatura medie pana se rumeneste putin pe margini (in jur de 10 minute pentru primele, apoi timpul de coacere scade deoarece temperatura cuptorului va fi foarte ridicata.

Foile se aseaza pe o tava intinsa, una peste alta si se lasa sa se raceasca

Crema:

Intr-o cratita se pune zaharul si maduva pastaii de vanilie si se pune pe foc. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie, amestecand incontinuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Din momentul in care ati pus grisul amestecacti incontinuu cu o lingura de lemn pana se desprinde compozitia de pe marginile cratitei(la fel ca la mamaliga). Se lasa sa se racoreasca pana este suportabil la deget.

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra, apoi se adauga treptat grisul si se mixeaza pana se incorporeaza bine. Crema se imparte in 4 parti egale.

Asamblare:

Pe o tava intinsa se aseaza prima foaie, 1 parte din crema, alta foaie, crema,foaie si acum se intinde gemul(care trebuie sa fie foarte gros, iar daca nu este puteti adauga putina nuca macinata pentru a se lega), acoperiti cu alta foaie, crema, foaie, crema, foaie.

Peste prajitura se aseaza un tocator de aceeasi dimensiune(sau o tava) si ceva greu peste. Se lasa peste noapte timp in care se vor fragezii foile.

Se proportioneaza si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

silvia1 1

18.04.2013, 18:02

bunnn.tava de cit sa fie?

cristeena20 1

16.01.2014, 21:37

Asta seamana cu reteta mamei mele,...nu e frumos sa copiezi retetele fara sa scrii cine a inventat-o...

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 09:06

ne place tare mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere si gem