Tarta cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Apr 2011 | 12031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 85 g faina( ~6 linguri)
  • 5 g praf de copt
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • ½ lamaie
  •  Lemon curd:
  • 40 g unt
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  •  Decor :
  • 75 ml frisca
  • 4 linguri crema
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Blat :

Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam uleiul si apa si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in crema de galbenusuri.

Albusurile se pun peste compozitia de oua si se amesteca usor cu o lingura. Intr-o tava pentru tarta (26 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 20-25 minute la temeratura medie.

Dupa coacere se la 15 minute sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un platou! Daca nu va place asa mai uscata se poate insiropa putin.

Lemon curd:

Oul se mixeaza cu zaharul si zeama de lamaie,apoi se adauga amidonul. Intr-o craticioara se pune untul si se topeste la foc mic. Peste untul topit se toarna amestecul de ou si lamaie. Se tine pe foc mediu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa sa se raceasca.

 Crema de lamaie :

raful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar,apoi se adauga 5 linguri de lapte si se omogenizeaza. Restul de lapte se pune intr-o cratita si se incalzeste. Peste laptele cald,in cratita, se toarna amestecul de budinca. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu un tel pana se ingroase.

Gelatina hidratata in 3 linguri apa rece pentru 10 minute se dizolva la miscrounde si se amesteca cu 2-3 linguri budinca,apoi se incorporeaza in restul de budinca. Se lasa sa se raceasca complet,apoi seadauga zeama de lamaie amestecand intr-o singura parte. La sfarsit se incorporeaza frisca batuta.

 Asamblare:

Peste blatul insiropat(sau nu) se intinde lemon curd,apoi se repartizeaza crema de lamaie(oprim 4 linguri). Pe margine se decoreaza cu rozete din frisca, iar in mijloc cu floricele din crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si visine