Spirale cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 4283 vizualizari

 

O reteta de spirale cu ciocolata preparate in casa, delicioase

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 430-450 g faina
  • 190 ml lapte caldut
  • 60 g margarina
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  •  
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 100 ml lapte
  • 20 g faina
  • 20 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingura margarina
  •  
  • +
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Umplutura:

Laptele se pune intr-o cratita sa se incalzeasca. Albusul se bate cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul. Peste albusul de ou se cerne faina amestecata cu cacaua si se omogenizeaza. Laptele incalzit se incorporeaza in crema de cacao si se pun pe foc. Se amesteca la foc mic pana se ingroase. In crema calda se amesteca o lingura de margarina.

Aluat:

Manual:

Intr-un bol se pun 430 g faina amestecata cu drojdia si un praf de sare.In mijlocul fainii se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul,laptele caldut si margarina topita si se omogenizeaza,apoi se pune in adancitura din faina. Se amesteca cu o lingura cat se poate apoi se incepe framatarea.

Aluatul se framanta 10-15 minute pana se obtinem un aluat neted.

La masina de paine:

In cuva masinii se pun ingredientele lichide si sarea, apoi faina,zaharul si drojdia uscata. Masina se seteaza pe programul framantare + dospire.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata, se intinde intr-un dreptungi cu grosimea de 1 cm. Pe toata suprafata se repartizeaza 2/3 din crema de cacao. Aluatul se impacheteaza in 3, apoi se impatureste tot in 3 formand un dreptunghi mic. Se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi mai mic de apox 1,5 cm grosime, peste care se intinde restul de crema. Acum se ruleaza si se aplatizeaza putin. Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri nu prea groase.  Fiecare rulou se intinde putin si se rasuceste in sens opus formand o spirala.

O tava mare se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza spiralele distantate.Se lasa 20 minute intr-un loc calduros,apoi se ung cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte.

Tava se aseaza pe treapta cea mai inalta a cuptorului si se coc aprox 35 minute(la inceput teperatura mai mare,apoi minima). Se servesc simple sau pudrate cu zahar alaturi de 1 pahar cu lapte cald sau lapte cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata si visine