Panna Cotta

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 11 Apr 2011 | 5330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 ml lapte
  • 180 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahr
  • 10 g gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • vanilie
  • sos de fructe/peltea
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

Laptele si zaharul se pun intr-o cratita si se pun pe foc pana se topeste zaharul,apoi se adauga frisca lichida si se tine pe foc doar cat sa se incalzeasca,nu trebuie sa fiarba.

Gelatina se hidrateaza in 3 linguri apa rece,apoi se dizolva la microunde cateva secunde sau pe bai de apa,apoi se incorporeaza in amestecul de lapte si frisca si se amesteca rapid. Amestecul obtinut se toarna in forme de silicon sau in boluri si se tine la frigider 2-3 ore. Pentru a scoate panna cotta mai usor din vase acestea se scufunda in apa calda pentru cateva secunde. Se serveste rece cu sos de fucte sau peltea

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

horia 1

12.04.2011, 21:05

wow ce prezentare!mi-ai facut o poftaaa!!!!

miremirc 1

12.04.2011, 22:39

este absolut superba poza Nu am servit niciodata panna cotta; cred ca este delicioasa

adry88 1

31.05.2011, 21:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni