articook

1

Bucataras
incepator

Cluj Napoca

Bucataras din 07.06.2010

RETETE61
PRIETENI5
Retete

Linte cu cârnaţi

In Mancaruri cu carne la 16 Iun 2010

Se spala lintea, din mai multe ape. Se pune in vasul in care va fierbe si se toarna apa cat sa o acopere, se adauga si rosiile { puteti folosii rosii proaspete sau rosii intregi din conserva } puneti si usturoiul asa cum e, nu il curatati de coaja. Dupa ce a inceput sa fiarba, reduceti focul si...

Sandwich cu legume la grătar

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2010

Cantitatile sunt pentru 2 portii. Se curata dovleceii si vineta, dupa care se feliaza subtire. Intr-o tigaie pentru gratar se pune putin ulei de masline iar pe rand, legumele feliate. Cand deja s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta. Dupa ce sunt gata puneti-le pe o farfurie si...

Cartofi cu roşii la cuptor

In Mancaruri de post la 16 Iun 2010

Puneti cartofii curatati la fiert, si lasati-i pana cand s-au fiert aproape de tot. Apoi puneti-i intr-un vas mare si cu degetul sau o lingura apasati cartofii astfel incat sa se crape putin, nu e nevoie sa ii taiati. Pastrati apa in care s-au fiert. Rosiile le intepati cu un cutit {pentru ca...

Taietei chinezesti cu pui

In Paste la 15 Iun 2010

Ingredientele sunt pentru doua portii mari. Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min. Se pune apa la fiert intr-un vas mare, iar cand fierbe stingeti focul, si puneti teieteii...

Tort cu nucă şi cremă de ciocolată

In Torturi la 14 Iun 2010

Nucile se prajesc si taie in bucati. Se topeste untul la foc mic, si se amesteca cu nucile. Pe urma se toarna compozitia intr-o tava rotunda de prajituri, cu pereti detasabili, de 22 cm in diametru, si se inchide bine, puneti tava pe o farfurie si pe urma in frigider, pentru ca daca tava nu se...

Laşte cu cartofi şi boia

In Paste la 14 Iun 2010

Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti-i de apa si lasati-i in strecura pentru a se usca. Puneti la fiert apa pentru paste, intre timp intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si ceapa taiata marunt, se lasa pana cand...

Toast franţuzesc cu fructe

In Dulciuri la 14 Iun 2010

Se bate oul dupa care adaugam zaharul. Prin aceasta compozitie trecem cele 4 felii de paine, intorcandu-le pe ambele parti. Scurgem surplusul de ou si apoi le asezam pe o farfurie. Banana o feliem, si folosim parti egale ca sa umplem feliile de sandwich. Dupa ce asezam feliutele de banane pe...

Mămăligă cu panceta, telemea şi roşii

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2010

Se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se toarna faina de malai si se amesteca aproape tot timpul fierberii, la 1 cana de faina de malai se pun 3 cani de apa, inainte de a o lua de pe foc, se pune sare dupa gust.  Intr-o tigaie mare se pune panceta la prajit, fara ulei, pana s-a...

Gogoşi

In Dulciuri la 14 Iun 2010

Aluatul se obtine prin amestecarea ingredientelor: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Prima data se pune faina. Dupa ce se framanta cam 20 min se lasa 1 ora la dospit....

Super brioşe cu banane

In Prajituri la 14 Iun 2010

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade C/treapta 5 la cuptoarele cu gaz, iar pt cele care nu masoara temperatura, aproape la maxim :) 2. Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se zdrobesc bananele cu zdrobitorul de cartofi (nu se insista foarte mult, deoarece...

Pâine Navajo cu pui

In Piine la 14 Iun 2010

Din aceasta compozitie ies 10 bucati. Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi} Adauga uleiul {se poate folosi ulei de masline sau de floarea soarelui}, amesteca si pe urma fa in mijloc...

Focaccia

In Piine la 12 Iun 2010

Puneti intr-un bol apa, drojdia, uleiul de masline si sarea, apoi lasati 10 minute. Intr-un vas mare puneti faina si faceti in mijloc un loc pentru a turna compozitia din bol. Incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Dupa care puneti...

Cod File, la cuptor

In Peste la 12 Iun 2010

(gasesti aici reteta garniturii de cartofi  ) Se pun bucatile de peste la marinat in otetul de vin rosu, pentru 20 min.  Dupa care se sterg punandu-le pe un servetel de bucatarie, trebuie sa fie bine scurse de otet cand le bagam la cuptor. Intr-o tava mica, asezati bucatile de...

Supă de dovlecel

In Supe la 12 Iun 2010

Puneti uleiul si untul in vasul in care veti gati supa, la foc mic. Cand s-a topit untul, adaugati ceapa, lasati aproximativ 3 min. pana cand ceapa devine transparenta. Dupa care puneti si dovlecelul iar dupa 2 min. adaugati ardeiul iute, taiat marunt si piperul. Amestecati din cand in cand....

Chec rapid cu mere

In Prajituri la 12 Iun 2010

Se curata si se taie merele bucatele. Se pune intr-un vas mare faina cu zaharul, sare, vanilie, scortisoara si se amesteca. Praful de copt se pune intr-o lingura peste care se stoarce, putina lamaie, dupa care turnati-o in compozitie. Adaugati uleiul sau sucul de mere si ouale batute, merele si...

Dulceaţă de caise

In Dulceata / Gem la 9 Iun 2010

1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie 2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta un aluat. 3. Se pun la foc mare, timp de 10 min dupa care se lasa la racit 5-10 min. 4. Se...

Fasole albă cu pâine prăjită şi salată

In Mancaruri de post la 9 Iun 2010

Se pune la fiert fasolea impreuna cu usturoiul intreg si necuratat de coaja, dafin, telina, legatura de patrunjel si cartoful, pentru aproximativ 50 min. {daca nu veti folosi oala sub presiune pentru a fierbe fasolea, trebuie sa puneti fasolea pe apa cu 24 de ore inainte de a o gati} Dupa ce...

Pulpe de pui la cuptor cu muştar&marmeladă

In Pui la 9 Iun 2010

Preparati sosul, intr-o tava incapatoare care o veti introduce la cuptor. Se amesteca ingredientele de mai sus: marmelada, mustarul, otetul de vin alb, uleiul de masline, sare, piper. In acest sos puneti pulpele de pui si intoarceti-le pe toate partile, pana cand sunt acoperite toate cu sos....

Italian Trifle

In Dulciuri la 9 Iun 2010

Se face o crema de vanilie din budinca, se lasa la racit, intre timp se poate topii ciocolata cu putina apa, amestecand in continuu pentru a nu se arde. Pregatim o cafea, aproximativ 80 ml la 2 portii si o punem la racit,, intr-un vas mai lat, dupa ce s-a racit complet se pun piscoturile in...

Milkshake de banane

In Bauturi la 9 Iun 2010

Piseaza bananele, sau pune-le in blender {poti folosi mixerul, sau blenderul} , cand sunt destul de moi si cremoase adauga laptele continuand sa amesteci pana cand laptele si bananele devin o singura compozitie. Toarna shake-ul in pahare si presara deasupra, cacao si scortisoara din plin.

Salata de vara cu sos de iaurt

In Salate la 9 Iun 2010

Vom spala individual fiecare frunza de salata verde, dupa care se taie fasii inguste, pe lung, dupa care se taie si pe lat. Dupa ce am taiat salata o punem in vasul din care vom servi {folositi un vas lat, pentru ca veti face o salata pe straturi, care nu se va amesteca}. Iar pe deasupra se...

Conopidă in sos de tomate

In Mancaruri de post la 9 Iun 2010

Se pregateste o oala mare cu peretii inalti, in care sa incapa conopida intreaga, oala trebuie sa fie destul de mare astfel incat dupa ce ati pus conopida sa ramana un spatiu de cativa centimetrii in jurul ei, acest detaliu e important pentru ca reteta sa reuseasca. Spalati conopida,...

Brownies

In Dulciuri la 8 Iun 2010

Prima data, se topeste untul, in baie de abur. Se amesteca ouale cu zaharul si untul. Cacaua, faina si sarea se amesteca separat, dupa care se amesteca cu prima compozitie. Puneti hartie de copt, intr-o tava cu peretii mai inalti, si turnati compozitia. Incalziti cuptorul la 175°C, si...

Ciorbă de fasole cu ciolan

In Ciorbe la 8 Iun 2010

Prima data va scriu de unde se poate cumpara ciolan afumat. La supermarketul Auchan este un frigider numai cu afumaturi, acolo gasiti si ciolan afumat. Se gasesc sectionate, ceea ce este foarte bine, pentru ca exact de atata carne avem nevoie; de accea scriam la ingrediente ciolan 1/2. Daca nu...

Pâine albă

In Piine la 8 Iun 2010

Nu se compara nimic cu o paine facuta acasa, din cele mai bune ingrediente, fara conservanti si aditivi alimentari. Eu folosesc aparatul de paine marca Team , si este cel mai usor mod de a prepara paine, mai usor decat sa mergi pana la magazin sa o cumperi. Se pun ingredientele {apa, sare, unt,...

Salată de Paste

In Paste la 8 Iun 2010

Pune la fiert apa intr-o oala mare cu putina sare, cand fierbe pune pastele la fiert si usturoiul in coaja. Intre timp taie marunt rosiile si maslinele, taiele de marimea unei paste, sau mai mici. Cand pastele s-au fiert da-le sub un jet de apa rece si lasa-le sa se scurga bine de apa. Decojeste...

Wedges, facuti acasa

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Aveti nevoie de cartofi noi { albi, si trebuie sa fie mici } . Se spala foarte bine cu un burete, pe urma se pun la fiert, nu trebuie fierti prea tare pentru ca, coaja trebuie sa ramana pe ei. Cand sunt fierti se scot imediat din apa { nu turnati apa rece peste ei } se taie in 4 sau in 2 daca...

Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii

In Pizza la 8 Iun 2010

Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Dupa care...

Cartofi Hasselback

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se spala foarte bine cartofii, cu un burete dur. Dupa care se ia o lingura in care se pune cartoful si cu un cutit se taie felii de 3 mm. grosime, dar nu se taie de tot. Trucul cu lingura ne ajuta sa putem taia numai cat e nevoie, astfel partea de jos a cartofului va tine feliile de cartof...

Paste scoici cu mazare

In Paste la 7 Iun 2010

Se incepe cu mazarea, trebuie scoasa din congelator si pusa in apa calda pentru ca pana cand sunt gata pastele sa se decongeleze de tot, astfel ea nici nu mai trebuie gatita in vreun fel. Fierberea pastelor se face in apa multa cu putina sare. Cand sunt gata fierte asezati o strecura peste un vas...

Afisate 31 - 60 din 61 retete    
 
Retete preferate
Mousse au chocolat

Voturi:53

Desert ''ELA''

Voturi:18

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]