Aceasta e cea mai buna dulceata de caise.
E preferata mea impreuna cu un ceai bun de fructe.
1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie
2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta un aluat.
3. Se pun la foc mare, timp de 10 min dupa care se lasa la racit 5-10 min.
4. Se toarna intr-o strecura si se apasa iar cu mana, pentru a rezulta o pasta fina.
5. Apoi adaugam 1 kg zahar si le mai punem la foc rapid timp de 15-20 min.
6. Cand e gata, dulceata, se pune in borcane foarte curate si sterilizate, dupa ce se inchide capacul se recomanda sa se puna cu capacul in jos 5-10 min pentru a se inchid mai bine.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html
1
IMPORTANT: Tot timpul procedeului, cat sunt caisele pe foc, se amesteca continuu.