Cele mai bune retete le-am "invatat" de la bunica, sau mai bine zis le-am mancat facute de ea si pe urma le-am invatat de la mami, pentru ca pe atunci eram mult prea mica... am sa scriu mai multe retete care imi amintesc asa de mult de ea, si de diminetile cand primul lucru pe care il faceam, era sa fugim la ea in bucatarie, si sa asteptam nerabdatoare sa termine orice era ceea ce gatea... E uimitor cum unele mirosuri sau gusturi te duc inapoi in timp... acolo unde le-ai simtit sau gustat pentru prima data.
Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti-i de apa si lasati-i in strecura pentru a se usca.
Puneti la fiert apa pentru paste, intre timp intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si ceapa taiata marunt, se lasa pana cand devine transparenta dupa care puneti 2,3 linguri de boia si amestecati, imediat dupa aceea adaugati cartofii, si cu o lingura de lemn apasati-i pentru a se sfarma, continuati sa amestecati, daca uleiul e absorbit de cartofi, mai adaugati, veti sti cand sunt gata daca unii cartofi au inceput sa se prajeasca. Condimentati cu sare si piper dupa gust, piperati foarte bine ca sa iasa buni, piperul impreuna cu gustul de boia vor defini gustul retetei. Sunt perfecti serviti cu "lapte acru" adica lapte batut sau iaurt gras.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html